НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Європа
29.11.2023 374

Глава Євроради позитивно налаштований на грудневий саміт ЄС щодо питання України

Президент Єврорада Шарль Мішель позитивно налаштований на грудневий саміт ЄС у питанні України, зокрема щодо початку переговорів на вступ. За його словами, європейські лідери сповнені рішучості.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Мішеля в інтерв'ю France Inter.

"Європейські лідери сповнені рішучості підтримати Україну, тому що на карту поставлено нашу демократичну модель, наші фундаментальні цінності, ті, що лягли в основу європейського проекту", - сказав він.

Мішель нагадав, що через два тижні європейські лідери зберуться на саміт та "сконцентрують багато зусиль для ухвалення додаткових рішень на підтримку України на фінансовому та військовому рівні, а також на політичному рівні, і, я сподіваюся, початок переговорів про вступ".

Крім того, глава Євроради впевнений, що ЄС виконає обіцянку про постачання мільйона артилерійських снарядів для України. Але він визнає, що до березня 2024 року план не буде виконаний.

"Це займе трохи більше часу, ніж хотілося б... Кілька додаткових місяців, безсумнівно, знадобляться", - додав Мішель.

Оценка материала:

5.00 / 1
Глава Євроради позитивно налаштований на грудневий саміт ЄС щодо питання України 5.00 5 1
Політика / Європа
29.11.2023 374
Еще материалы раздела «Європа»