<
НОВИНИ ДНЯ: У Харкові змінять назву двом станціям метро  ЗМІ опублікували мирний договір між Україною та РФ, узгоджений на початку 2022 року  Булгур із грибами: дуже швидкий рецепт  Соціальна оренда: в Україні хочуть зробити житло доступним для всіх – законопроєкт  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Україна може зіткнутися із тиском, щоб продемонструвати успіхи на фронті до виборів у США – FT  Рецепт зеленого борщу зі щавлемвсі новини дня
Політика
Світ
29.11.2023 367

Цілі Росії щодо України не змінилися, – Столтенберг

Росія через повномасштабну війну має політичні, військові та економічні втрати. Країна також стає все більше залежною від Китаю. Водночас недооцінювати її не можна.

Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу після зустрічі міністрів закордонних справ Альянсу.

У військовому плані Росія втратила значну частину своїх збройних сил. Сотні літаків, тисячі танків і понад 300 000 осіб.

"Економічно Росія також під тиском", – сказав Столтенберг.

Купівлі нафти і газу падають, російські банки під санкціями, іноземні компанії припинили роботу в РФ, а 1,5 млн осіб виїхали з Росії торік.

Столтенберг сказав, що водночас Росію не можна недооцінювати. Путін байдужий до втрат і його цілі щодо України не змінилися.

"Росія має великий ракетний запас на зиму", – наголосив генсек.

Він сказав, що ворог спробує залишити Україну в темряві і холоді. Але генсек зазначив, що союзники по НАТО продовжують зміцнювати ППО України. Нещодавно 20 членів НАТО погодилися сформувати коаліцію ППО для України, щоб захистити міста і українців.

Оценка материала:

5.00 / 2
Цілі Росії щодо України не змінилися, – Столтенберг 5.00 5 2
Політика / Світ
29.11.2023 367
Еще материалы раздела «Світ»