НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Європа
29.11.2023 425

Міністри транспорту ЄС обговорять блокаду кордону України і Польщі

Міністри транспорту країн Європейського союзу обговорять блокаду польсько-українського кордону. Це станеться наступного тижня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на польське видання RMF FM.

Протести польських перевізників та блокаду кордону обговорять у рамках транспортної ради ЄС. Вона запланована на наступний понеділок, 4 грудня. Питання польсько-українського кордону стоїть останнім на порядку денному.

"Питання протесту польських перевізників обговорюватиметься на завершення зустрічі міністрів транспорту ЄС наступного понеділка", - дипломат ЄС.

Питання на обговорення міністрів ЄС винесла Польща. Також висловитися хочуть Угорщина та Словаччина.

"Ми очікуємо, що делегації цих трьох країн презентують ситуацію та проінформують раду про вплив угоди ЄС з Україною на транспорт", - зазначив один з європейських дипломатів.

Припускається, що Єврокомісія теж може висловитися. Але представник ЄК у коментарі польському виданню наголосив, що повернення дозволів для українських перевізників не може бути, оскільки це порушення законодавства ЄС.

При цьому Єврокомісія закликає Україну створити додаткові смуги для порожніх вантажівок, які повертаються з України. Також представник ЄК наголошує, що Україна внесла кілька покращень у систему електронної черги, але Польща продовжує критикувати її.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міністри транспорту ЄС обговорять блокаду кордону України і Польщі 5.00 5 1
Політика / Європа
29.11.2023 425
Еще материалы раздела «Європа»