<
НОВИНИ ДНЯ: Ексклюзивний прогноз погоди на травень: чи можливі ще заморозки і чого очікувати на Великдень  Україна може отримувати до 70 млрд на рік, якщо збільшить ренту за транзит російської нафти, - нардеп  F-16 для України. Як ці винищувачі можуть допомогти у війні проти Росії  Вбивця "Шахедів". Що відомо про ППО Skynex, яку має Україна  Синоптики озвучили прогноз погоди на Великдень  Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використаннявсі новини дня
Політика
Світ
30.11.2023 314

"В Інтернеті є багато зображень": у Пентагоні прокоментували інформацію про шпигунські фото військових баз США

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що військовий супутник Північної Кореї зробив зображення Білого дому та Пентагону

947681a877e3b25b0e399ac1e33b11a4_30.11.23

Також, мовляв, цей супутник зробив фото військових баз. Пише ТСН. 

Про це йшлося під час брифінгу речника Пентагону генерала Патріка Райдера.

Журналісти поцікавилися, як США оцінюють цю ситуацію і чи справді за цим стоїть Північна Корея.

"У мене немає жодної інформації про те, що зробив північнокорейський супутник. Мені більше нічого не надати. Я скажу, що в Інтернеті є багато зображень Пентагону та Білого дому, тому я просто залишу це", - заявив речник Пентагону.

Також Північна Корея повністю скасовує міжкорейську військову угоду, що передбачає розміщення сторожових постів і зосереджених військ на лінії розмежування.

Тому США продовжують уважно стежити за ситуацією.

"Зараз у мене немає конкретної інформації про ймовірне розгортання північнокорейських сил. Що я ще раз повторю, так це те, що розширене стримування США - наша відданість розширеному стримуванню США щодо Республіки Корея та Японії залишатиметься залізною", - наголосили у Пентагоні.

До того міністр оборони США Ллойд Остін повернувся зі своєї другої поїздки цього року на Корейський півострів, і він дуже чітко дав зрозуміти, коли був у Сеулі, після семи десятиліть збереження миру та стабільності на Корейському півострові, альянс США та Південної Кореї стоїть на місці.

Військовий аналітик Шон Белл у своєму подкасті припустив, що Північна Корея може розраховувати на технологічну допомогу з боку Росії в обмін на надану Пхеньяном зброю. Він зазначив, що влада КНДР хоче мати військовий супутник і вже двічі намагалася запустити його.

Оценка материала:

5.00 / 2
"В Інтернеті є багато зображень": у Пентагоні прокоментували інформацію про шпигунські фото військових баз США 5.00 5 2
Політика / Світ
30.11.2023 314
Еще материалы раздела «Світ»