<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.11.2023 470

Погода на грудень 2023 року: синоптикиня розповіла, чим здивує початок зими

Звісно, будуть і періоди похолодання, але все ж плюсові значення переважатимуть.

Перший місяць зими в Украні може виявитися теплішим за норму. Пише ТСН. 

Про це повідомила синоптикиня "Укргідрометцентру" Наталія Птуха в етері телемарафону.

"На початку грудня ми очікуємо, що до південних областей буде більше заходити тепле повітря. По південних областях 1-2 грудня очікуємо вище 10 градусів тепла. Середньомісячна температура для грудня очікується на 1-1,5 градуса вище від кліматичної норми. Опади очікуються в межах норми", - сказала вона.

Якщо говорити про першу декаду грудня, то сніговий покрив може бути в західних областях - Львівська, Волинська і Рівненська, і на північному кордоні України.

"Поки що циклони, які зараз пройшли і якого очікуємо в середу, на вихідні буде також фронтальна система пролягати через територію України, трохи додасться сніг у західних і північних областях. Тому цей сніговий покрив поки що буде залишатися. Після 3 грудня буде більш спокійна ситуація, переважатиме поле підвищеного тиску, антициклон на території України. Він спричинить певне зниження температури в більшості областей. Плюси ще по півдню залишатимуться, але решта територій буде в мінусі. Тому очікуємо, що принаймні в першій декаді грудня на заході, в Карпатах і на північному кордоні сніговий покрив буде залишатися", - зазначила вона.

Раніше стало відомо, що до України йде новий циклон. Якою буде погода - читайте в новині.

Нагадаємо, в Україні триває потужна негода, яка вдарила переважно по південних регіонах. У низці областей оголосили помаранчевий рівень небезпеки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Погода на грудень 2023 року: синоптикиня розповіла, чим здивує початок зими 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
30.11.2023 470
Еще материалы раздела «Суспільство»