<
НОВИНИ ДНЯ: Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європі  В Україні планують підвищити вимоги до проектної документації на будівництво: що змінюється  Фінансовий гороскоп на травень 2024 року  Супутникові знімки показали кількість бомбардувальників на російському аеродромі "Моздок"  Без опадів і тепло до +25: прогноз погоди в Україні на 1 травнявсі новини дня
Політика
Світ
30.11.2023 341

Путін не піде на мир в Україні до результатів виборів президента США – Reuters

У Держдепі кажуть, що знаючи про малу ймовірність мирної угоди 2024 року, НАТО підтвердило свою підтримку України.

990b91035556806746e7fcd3fcd5f9bb_30.11.23

Президент Росії Володимир Путін не піде на мир в Україні до результатів президентських виборів у США в листопаді 2024 року. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Reuters із посиланням на анонімного високопосадовця Державного департаменту США.

Свою заяву чиновник зробив на тлі побоювань, що потенційна перемога експрезидента США Дональда Трампа може підірвати підтримку України з боку Заходу.

Повідомляється, що високопосадовець Держдепу після зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у Брюсселі заявив на брифінгу для журналістів, що Альянс підтвердив свою підтримку України, знаючи про малу ймовірність мирної угоди 2024 року.

"Я очікую, що Путін не піде на мир або конструктивний мир до того, як побачить результат наших виборів", – сказав анонімний чиновник.

Він також відповів на запитання, чи це його особиста думка, чи це позиція американського уряду. Так, посадовець сказав, що це була "широко поширена думка".

Він додав, що на зустрічі НАТО 28 листопада "саме в цьому контексті всі союзники висловили рішучу підтримку Україні".

До слова, на думку очільника Інституту майбутнього Вадима Денисенка, насправді Путін боїться війни на виснаження, і йому важливо закінчити війну проти України до виборів у США.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін не піде на мир в Україні до результатів виборів президента США – Reuters 5.00 5 2
Політика / Світ
30.11.2023 341
Еще материалы раздела «Світ»