НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Україна
30.11.2023 425

Столтенберг зробив заяву щодо винищувачів F-16 у небі України

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україні, крім самих винищувачів F-16, необхідно також й інше озброєння, яке повинно працювати комплексно.

ea1d6d3a353d5a03d6aedf36ce1f4fa9_30.11.23

Винищувачі F-16 самі собою не зможуть кардинально змінити ситуацію на полі бою в Україні. Вони повинні використовуватися комплексно разом з HIMARS, ракетами та іншими системами ППО. Пише ТСН. 

Про це генсек НАТО Єнс Столтенберг сказав під час пресконференції у Брюсселі.

"Ми маємо розуміти, що немає ніякої системи, яка б фундаментально змінила б ситуацію на полі бою. Має працювати багато різних речей, треба різні вміння, треба співпрацювати, щоб щось змінилося. І ми маємо налаштуватися на важкий бій", - сказав він

Водночас генсек НАТО не зміг назвати конкретний час, коли саме Україна отримає літаки, адже "треба тренувати пілотів і це якраз відбувається у Румунії" та "й Америка теж дала дозвіл, щоб члени-країни НАТО надали Україні ці винищувачі".

За словами Столтенберга, дуже важливо зазначити, що F-16 таки внесуть певні зміни у ситуацію на фронті. Зокрема, вони посилять міцність України, щоб збільшити втрати російської армії, а також зміцнять українську протиповітряну.

Нагадаємо, раніше військово-політичний експерт Олександр Коваленко пояснив, що сучасні винищувачі F-16 без відповідного комплексу озброєнь не допоможуть ЗСУ знищувати ворога ефективніше, ніж радянські МіГ-29. Тому справа не тільки кількості літаків, які може отримати Україна.

Оценка материала:

5.00 / 1
Столтенберг зробив заяву щодо винищувачів F-16 у небі України 5.00 5 1
Політика / Україна
30.11.2023 425
Еще материалы раздела «Україна»