<
НОВИНИ ДНЯ: Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травні  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 29 квітня – 5 травня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 29 квітня-5 травня 2024 року  Дощі та грози, але не всюди. Синоптики розповіли про погоду на 29 квітня  В Україні заблокували понад 2500 сайтів онлайн-казино, - Офіс генпрокурора  В Україні від 1 травня набувають чинності важливі зміни до ПДР: що треба знати водіямвсі новини дня
Політика
Україна
01.12.2023 359

Зміни в підході до мобілізації допоможуть зменшити втрати на фронті — Бутусов

В українській армії потрібно змінювати організаційно-штатну структуру, яка не відповідає умовам ведення сучасних бойових дій.

445df5748ac4b86805d9d6325ccbb796_01.12.23

Зміни в системі мобілізації повинні бути орієнтовані на збільшення технологічного компоненту в українській армії. Пише ТСН. 

Таку думку висловив в ефірі Radio NV військовий оглядач Юрій Бутусов.

За його словами, в армії потрібно змінювати організаційно-штатну структуру, оскільки вона не відповідає умовам ведення сучасних бойових дій, які “побудовані на техніці, на застосуванні сучасних оптико-електронних систем розвідки, на застосуванні масовому дронів і на тому, що зараз бойові дії ведуться на достатньо обмеженій ділянці фронту”.

“Потрібно зміни в організаційно-штатній структурі, які дозволять збільшити компонент технічний, технологічний в армії і зменшити таким чином навантаження на піхоту. У нас постійно витрата штурмовиків, постійно витрата піхотинців. А вона через що? Через те, що ми змушені воювати піхотою замість того, щоб збільшувати кількість технологій і воювати більше дронами, і нам треба перебудовуватись”, - вважає Бутусов.

Військовий оглядач стверджує, що на фронті потрібно збільшувати не кількість героїв з автоматами, а кількість людей з джойстиками, з екранами, які керують дронами і системами озброєння.

“Тоді мобілізація буде проходити більш адекватно, втрати будуть зменшені і таким чином буде впорядковане поповнення військ, ротація військ, відпочинок людей... Це все потребує системних змін", - резюмував він.

Нагадаємо, Міністерство цифрової трансформації планує реалізувати ще два проєкти - "Армію РЕБу" та "Армію роботів". За це плануються взятись після успішної реалізації проєкту "Армія дронів".

Оценка материала:

5.00 / 2
Зміни в підході до мобілізації допоможуть зменшити втрати на фронті — Бутусов 5.00 5 2
Політика / Україна
01.12.2023 359
Еще материалы раздела «Україна»