НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
30.11.2023 389

Ввечері в Україні ймовірний дефіцит електроенергії – «Укренерго»

Через зниження середньодобової температури в Україні зростає рівень енергоспоживання. Диспетчерський цент «Укренерго» прогнозує дефіцит електроенергії в енергосистемі у вечірні години з 16:00 до 18:00.

При цьому вводити в дію графіки відключень не планують, заявили у четвер вранці, 30 листопада, в НЕК «Укренерго».

В компанії зазначили, що 29 листопада добовий максимум споживання був зафіксований вранці, між 10:00 та 11:00, і він був на 3% вищий за відповідний показник найхолоднішого дня осені –27 листопада.

«Сьогодні, 30 листопада прогнозована середньодобова температура значно нижча (-4 °C), що спонукає споживання зростати. Також на цей показник впливає одночасне підключення тисяч споживачів, які були знеструмлені через негоду. Енергосистема зазнає перевантаження», - йдеться в повідомленні компанії.

В «Укренерго» просять впродовж дня і до 18:00 споживати електроенергію ощадливо.

В НЕК також повідомили, що вночі внаслідок артобстрілу була пошкоджена теплоелектроцентраль  в південному регіоні: «Є руйнування будівель та обладнання. Теплопостачання споживачів не припинялось, можливості для електропостачання обмежені».

Водночас у роботу включився блок на одній з теплових електростанцій.

Загалом виробленої українськими електростанціями електроенергії поки що достатньо для забезпечення потреб побутових та юридичних споживачів. Зокрема зросло виробництво електроенергії сонячними електростанціями.

Імпорт електроенергії сьогодні запланований переважно в нічні та вечірні години зі Словаччини, Румунії, Молдови. Загальний обсяг 690 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 275 МВт.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ввечері в Україні ймовірний дефіцит електроенергії – «Укренерго» 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
30.11.2023 389
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»