НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Росія
01.12.2023 898

СБУ влаштувала вибух на Байкало-Амурській магістралі в РФ – журналіст

Це єдиний серйозний шлях залізничного сполучення між Росією та Китаєм, який ворог використовує для військових поставок.

78d6d0fbcbb9ee0b36d818113177e90e_01.12.23

Вибух прогримів у ніч проти 30 листопада на Байкало-Амурській магістралі, а саме в Північномуйському тунелі ім. Бессолова в Бурятії. Це була спецоперація СБУ. Пише ТСН. 

Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко з посиланням на джерела.

"СБУ продовжує тримати русню в постійній напрузі: сьогодні вночі стався вибух на Байкало-Амурській магістралі, а саме в Північномуйському тунелі ім. Бессолова, який знаходиться в бурятії", – йдеться в заяві.

Цаплієнко з посиланням на власні джерела вказав, що цей підрив – чергова успішна спецоперація СБУ, хоча у спецслужбі це офіційно не коментують.

Під час руху вантажного потяга спрацювали чотири вибухових пристрої. Зараз на місці працює ФСБ Росії, а залізничники безуспішно намагаються мінімізувати наслідки.

Зауважимо, що частина ділянка БАМ у Бурятії – єдиний серйозний шлях залізничного сполучення між Росією та Китаєм.

"Наразі цей шлях, який росія використовує для військових поставок, паралізовано", – зазначив журналіст.

Нагадаємо, цієї ж ночі потужний вибух пролунав і в російському Брянську. В Мережі повідомляється про "приліт" по складу з безпілотниками "Шахед", які в Росії називають "Герань-2".

Оценка материала:

5.00 / 1
СБУ влаштувала вибух на Байкало-Амурській магістралі в РФ – журналіст 5.00 5 1
Політика / Росія
01.12.2023 898
Еще материалы раздела «Росія»