<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Шольц закликав не завищувати очікувань від саміту миру  В Україні розширили географію населених пунктів, де можна купити житло в рамках "єВідновлення"  Блінкен детально розповів про план США, що допоможе Україні "міцно стояти на ногах"  Щоб котлети були соковитими, що рекомендують досвідчені господині додати до фаршу  Путін помиляється, розраховуючи на тривалу війну: Блінкен назвав причини  Яка пенсія "світить" українцям із зарплатою у 20 тисяч: розмір здивуєвсі новини дня
Політика
Україна
01.12.2023 613

Контрнаступ влітку й восени не приніс очікуваних проривів, – Зеленський

Володимир Зеленський визнав, що довгоочікуваний контрнаступ влітку й восени не приніс очікуваних проривів, але наголосив, що Україна не відступає.

"Дивіться, ми не відступаємо, я задоволений. Ми воюємо з другою (за потужністю – ред.) армією в світі, я задоволений. Ми втрачаємо людей, я не задоволений. Ми не отримали всю зброю, яку хотіли, я не можу бути задоволений, але я також не можу надто скаржитися," – повідомив Зеленський у інтерв’ю для AP, передає Українська правда.

Також додав, що сподівання на швидкі результати не справдилися, так як не вистачає сил, щоб їх досягти. Проте за останні кілька місяців все ж було досягнуто певних позитивних результатів.

Крім того, міць Чорноморського флоту РФ була зменшена після українських атак, які прорвали систему протиповітряної оборони і завдали удару по штаб-квартирі окупантів у Криму.

Зеленський сказав, що зосереджується на наступному етапі – нарощуванні вітчизняного виробництва озброєнь, на яке виділяється значна частина українського бюджету. Проте нинішніх результатів далеко не достатньо, щоб переломити хід війни.

Тому надіється на вигідні кредити та контракти для досягнення цієї мети від західних союзників.

Оценка материала:

5.00 / 1
Контрнаступ влітку й восени не приніс очікуваних проривів, – Зеленський 5.00 5 1
Політика / Україна
01.12.2023 613
Еще материалы раздела «Україна»