<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні планують підвищити вимоги до проектної документації на будівництво: що змінюється  Фінансовий гороскоп на травень 2024 року  Супутникові знімки показали кількість бомбардувальників на російському аеродромі "Моздок"  Без опадів і тепло до +25: прогноз погоди в Україні на 1 травня  ПриватБанк обязали уплатить в бюджет рекордную сумму дивидендов  Збитки від шахраїв значно зросли: найпопулярніші схеми з платіжними картками  Ексклюзивний прогноз погоди на травень: чи можливі ще заморозки і чого очікувати на Великденьвсі новини дня
Політика
Світ
01.12.2023 356

США планують удвічі скоротити енергетичні доходи Росії до 2030 року, - Держдеп

Уряд Сполучених Штатів Америки має намір вдвічі скоротити доходи Росії від експорту нафти та газу до кінця цього десятиліття.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступника держсекретаря США з енергетичних ресурсів Джеффрі Паєтта в інтерв’ю Financial Times.

"Ми зробимо все можливе, щоб це (скорочення доходів РФ - ред.) стало правдою. Мета цих санкцій - змінити поведінку Росії та переконатися, що Путін, коли буде досягнуто певного миру, не використає три-чотири роки, щоб переозброїтися й підготувати свою армію до третього етапу вторгнення в Україну", - сказав Паєтт.

Зазначається, що Росія продовжує експортувати великі обсяги нафти з початку повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Однак Міжнародне енергетичне агентство прогнозує, що експорт нафти та газу з РФ може впасти щонайменше на 40-50% до 2030 року, якщо західні санкції проти російської енергетичної галузі збережуться.

Оценка материала:

5.00 / 2
США планують удвічі скоротити енергетичні доходи Росії до 2030 року, - Держдеп 5.00 5 2
Політика / Світ
01.12.2023 356
Еще материалы раздела «Світ»