НОВИНИ ДНЯ: "Зрада скасовується". Спікер ВР заявив, що законопроект про "відкуп" за корупцію виправлять  На вихідних температура зростатиме - прогріє до +34°  Хто, коли та на яких умовах: чому Україну штовхають на переговори з Путіним  Україна націоналізувала активи російського олігарха на 2 млрд гривень  До України йде антициклон: як зміниться погода вихідними, 27-28 липня  У Євросоюзі ведуться дискусії про повернення українських чоловіків з-за кордону — Сікорський  Зеленський заінтригував заявою про вітчизняні ракети та дронивсі новини дня
Політика
Світ
01.12.2023 341

Генсек ООН запропонував повністю відмовитися від нафти, газу та вугілля

Спалювання викопного палива має бути повністю припинено, а скорочення його використання недостатньо, щоб зупинити глобальне потепління.

Про це заявили генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

"Ми не можемо врятувати планету, що горить, за допомогою пожежного шланга з викопного палива", - заявив Гутерріш у своєму виступі на саміті COP28 у Дубаї.

За його словами, мета обмежити підвищення світової температури рівнем 1,5 градуса можна досягти лише в тому випадку, якщо зрештою припинити спалювати все викопне паливо. "Не скорочувати. Не зменшувати", - сказав він.

Він закликав компанії, які працюють на викопному паливі, інвестувати в перехід до відновлюваних джерел енергії та порадив урядам допомогти, форсувавши цей перехід, у тому числі за рахунок використання непередбачених податків на прибуток галузі.

"Я закликаю уряди допомогти промисловості зробити правильний вибір - шляхом регулювання, прийняття законів, встановлення справедливої ціни на викиди вуглецю, припинення субсидій на викопне паливо та прийняття податку на непередбачений прибуток", - сказав Гутерріш.

Оценка материала:

5.00 / 1
Генсек ООН запропонував повністю відмовитися від нафти, газу та вугілля 5.00 5 1
Політика / Світ
01.12.2023 341
Еще материалы раздела «Світ»