<
НОВИНИ ДНЯ: Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищ  Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травня  Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на святовсі новини дня
Політика
Росія
02.12.2023 607

Нове" Межигір'я" та маленький син: як змінилося життя "легітимного" Януковича в Росії

За словами прокурора Бабенка, повернути Януковича до України та засудити наразі не вдасться.

5dccdcb08be17dc688cbce4b90a39d09_02.12.23

Експрезидент-втікач Віктор Янукович разом зі своєю "шайкою" майже 10 років не виїздить за межі РФ, бо боїться переслідувань. Там він собі облаштував нове “Межигір’я” по сусідству з іншими російськими можновладцями.

Як змінилося життя “легітимного” та чи зможе Україна колись посадити його на лаву підсудних – йдеться в ексклюзиві TSN.UA.

Чи виїздив Янукович за межі РФ

Після втечі до Ростова 2014 року Янукович більше не виїздив за межі РФ. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" заявив прокурор у “справах Майдану” Іван Бабенко. Через міжнародне переслідування “легітимний” став такою собі “російською полонянкою” – живе в маєтку під Москвою і, напевно, чекає, поки його звідти визволить принц на білому коні.

Не зафіксовано випадків, щоб Янукович чи хтось із його колишніх підлеглих виїздив навіть до країн третього світу, африканських країн чи країн, які не співпрацюють з міжнародними розшуковими інституціями. Не думаємо, що хтось із них ризикне кудись поїхати, окрім Білорусі.

Окрім подорожей, у Росії Янукович навряд чи собі в чомусь відмовляє. Ще 2016 року тодішній кореспондент УНІАН у Москві Роман Цимбалюк їздив на пошуки Федоровича елітними селами Підмосков’я. Тоді його геолокацію нібито злив уже покійний російський співак Йосип Кобзон.

Де зараз живе Янукович

Наприкінці лютого 2014 року російський політик Олег Мітволь у твітері виказав, де живе Янукович. Зараз цю інформацію вже підтверджує й українська прокуратура. Самі росіяни називають її підмосковною Барвихою. По сусідству з Януковичем тут живуть російські співаки, репери, мільярдери та путінські чиновники.

За роки у вигнанні Янукович встиг стати й молодим батьком. Принаймні так 2020-го стверджувала журналістка Соня Кошкіна. За її інформацією, приблизно 2018 року у Федоровича від коханки Любові Полежай народився син Гриша.

Спроба повернутися в український інфопростір

Сам Янукович не медійний. Після відверто невдалих виходів на публіку росіяни кинули спроби просувати його в український медіапростір. Експрезидент-втікач винирнув із небуття 2019 року перед виборами.

Уже під час вторгнення Янукович вийшов із тіні та написав звернення до українців. Цю інформаційну операцію колишній президент знову провалив.

Залишилися невиїздними з Росії і прихвосні Януковича: ексміністр МВС Віталій Захарченко та його колишні підлеглі – ексзаступник керівника київської міліції Петро Федчук та екскомандир “Беркута” Сергій Кусюк. Останні двоє служать у російських силових структурах. Доповнює українську діаспору зрадників колишній прем’єр Микола Азаров і ексгенпрокурор Віктор Пшонка. А от колишній міністр оборони Лебедєв разом із колишнім головою СБУ Якименком переховуються в окупованому Криму.

Переховується в Росії і колишній заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович. У липні 2022-го йому оголосили підозру в державній зраді. Той мав забезпечити росіянам швидке захоплення півдня України.

За словами прокурора Бабенка, повернути Януковича до України та засудити наразі не вдасться. Українське правосуддя ще 2020 року просило Інтерпол видати втікача, проте там вважали справу політично упередженою.

Справа щодо Януковича

Нагадаю, 4 жовтня 2023 року ДБР завершило слідство у справі щодо Віктора Януковича за організацію розгону й розстрілів майданівців 18–20 лютого 2014 року. Обвинувальний акт направили до суду. Окрім Януковича, серед обвинувачених також колишні міністр внутрішніх справ Захарченко, голова СБУ Якименко, міністр оборони Лебедєв та інші силовики.

Раніше ми писали, що після втечі з України в лютому 2014 року експрезидент Віктор Янукович оселився в Росії, як і його найближчі поплічники – колишній прем’єр-міністр Азаров, ексміністр внутрішніх справ Захарченко та ексгенпрокурор Пшонка.

Оценка материала:

5.00 / 5
Нове" Межигір'я" та маленький син: як змінилося життя "легітимного" Януковича в Росії 5.00 5 5
Політика / Росія
02.12.2023 607
Еще материалы раздела «Росія»