<
НОВИНИ ДНЯ: Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
Політика
Світ
03.12.2023 381

Лавров обізвав боягузами найвищих дипломатів США та ЄС

Міністр вибухнув образами після конференції ОБСЄ.

f1c257f460100039531281d0b3d37cd5_03.12.23

Міністр закордонних справ країни-агресорки Росії Сергій Лавров накинувся зі звинуваченнями на своїх колег із Сполучених Штатів та Євросоюзу, назвавши їх "боягузами". Пише ТСН. 

Про це російський міністр сказав, виступаючи на прес-конференції у Скоп'є, повідомляє видання LRT.

"Чому так? Ну, напевно, вони вважають, що таким чином демонструють свої наміри ізолювати Росію. Але я вважаю, що вони просто боягузи, вони бояться будь-якого чесного і фактичного діалогу", - висловився Лавров.

Лавров вибухнув образами після того, як політики покинули щорічну зустріч Організації з безпеки та співробітництва в Європі ще до її завершення. Зокрема, американський держсекретар Ентоні Блінкен прилетів до Північної Македонії лише на вечір, а тоді полетів до Ізраїлю, коли Лаврова там не було. Натомість верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель взагалі скасував поїздку.

Крім того, голови дипломатії країн Балтії та Польщі бойкотували зустріч ОБСЄ. Низка міністрів і дипломатів покинули засідання, коли Лавров почав виступати. Серед тих, хто пішов, був міністр закордонних справ Чехії Янас Ліпавскіс.

Як повідомлялося, також Лавров накинувся зі звинуваченнями на ОБСЄ. Він заявив, що організація стала придатком НАТО та Європейського Союзу. Мовляв, винні в цьому країни Заходу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Лавров обізвав боягузами найвищих дипломатів США та ЄС 5.00 5 2
Політика / Світ
03.12.2023 381
Еще материалы раздела «Світ»