<
НОВИНИ ДНЯ: Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
Політика
Світ
03.12.2023 428

Ростріл українських військовополонених: омбудсман звернеться до ООН після чергового відео зі стратою

Окупанти продовжують цинічно порушувати міжнародне право.

f15cfe01179cd7c48a60b8151cea7b58_03.12.23

У понеділок, 4 грудня, уповноважений з прав людини офіційно звернеться до Міжнародного комітету Червоного Хрестата та ООН через розстріл окупаційною армією українських військовополонених. Цей факт – ще один яскравий приклад порушення міжнародного гуманітарного права з боку РФ та російських військових. Пише ТСН. 

Про це омбудсман Дмитро Лубінець сказав у коментарі hromadske.

Злочинці мають відповісти

Як наголосив уповноважений, на відео чітко всі можуть побачити, що українські військові виконують усі необхідні речі, які показують, що вони без зброї, що вони здаються в полон і не несуть жодної загрози для російських військових.

"Отже, їх автоматично повинні були взяти в полон і надати статус військовополонених", – акцентував він.

Росія та росіяни мають нести відповідальність за скоєне в Україні. Кожен випадок цинічного вбивства українців має бути зафіксований, а винні –покарані. Лубінець вважає, що українським правоохоронним та розвідувальним органам вдасться фізично встановити причетних до цього ганебного воєнного злочину.

"А саме – вбивства (йдеться про порушення звичаїв ведення війни та Женевської конвенції – ред.) українських військовополонених", – резюмував Лубінець.

Нагадаємо, російські окупанти біля Степового на Авдіївському напрямку розстріляли двох українських солдатів, які здавалися в полон через нестачу боєприпасів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ростріл українських військовополонених: омбудсман звернеться до ООН після чергового відео зі стратою 5.00 5 2
Політика / Світ
03.12.2023 428
Еще материалы раздела «Світ»