<
НОВИНИ ДНЯ: Байден може знятися з президентських виборів у США та висунути заміну, - Spiegel  Чому більшість помісних церков досі не визнають ПЦУ: Епіфаній пояснив  Дві великі країни НАТО конкурують у питанні допомоги України — експерт  Чому європейці та американці не їдять гречку, хоча вона й дуже корисна: відповідь неймовірна  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  Всеобщая мобилизация в Украине: к чему готовиться всем военнообязанным в мае  В ЄС відповіли, в яких кордонах Україна увійде до обʼєднаннявсі новини дня
Політика
Світ
03.12.2023 329

Підсумок вторгнення РФ в Україну визначить глобальну безпеку на десятиліття, - Остін

Міністр оборони США Ллойд Остін під час брифінгу заявив, що Україна має велике значення для Америки. Також, що результат війни визначить майбутнє світу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг міністра оборони Ллойда Остіна.

За словами Остіна, російська армія ослабла не лише завдяки українським військам, а й результатом роботи керівництва США.

"Передусім це завдяки неймовірно хоробрим українським військам. Але досягнення України також є результатом двопартійного керівництва США - і коаліції приблизно 50 країн, яку ми створили", - заявив Остін.

За словами міністра оборони Остіна, мета України - захистити свою незалежність та суверенітет від російської агресії. Ця війна є справедливою та має підтримку міжнародної спільноти.

"Кремль веде несправедливу імперську агресивну війну, а Україна веде оборонну війну за національне виживання. І ви можете відчути цю енергію на землі. І це дає Україні величезну стратегічну перевагу за праву справу", - заявив міністр оборони США.

За його словами, Україна має велике значення для Америки та всього світу. І це важливо з чотирьох ключових причин.

  • По-перше, війна російського диктатора Володимира Путіна є серйозною і прямою загрозою безпеці в Європі та за її межами.

  • По-друге, агресія Росії є явним викликом нашим союзникам НАТО.

  • По-третє, навмисна жорстокість Кремля є атакою на наші спільні цінності демократії та порядності.

  • І, нарешті, війна Путіна - це лобовий напад на заснований на правилах міжнародний порядок.

Також Остін додав, що результат цієї боротьби визначить глобальну безпеку на десятиліття уперед. І у США немає можливості відсидітися.

"Сполучені Штати прагнуть вільної та суверенної України, яка зможе захистити себе сьогодні і стримувати нову російську агресію в майбутньому. Це мета Байдена". - повідомив Остін.

Міністр заявив, що США разом із союзниками допомагає Україні стати сильнішими, щоб вона могла протистояти будь-якій російській агресії в майбутньому.

"І тому ми працюємо разом з нашими союзниками та партнерами, щоб допомогти Україні створити майбутню силу, яка зможе відобразити ще більшу російську злість найближчими роками", - сказав Остін.

Оценка материала:

5.00 / 1
Підсумок вторгнення РФ в Україну визначить глобальну безпеку на десятиліття, - Остін 5.00 5 1
Політика / Світ
03.12.2023 329
Еще материалы раздела «Світ»