<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
04.12.2023 449

Як у Києві святкуватимуть Різдво і Новий рік: роз’яснення столичної влади

Під час зимових свят комендантська година діятиме як завжди - з 00:00 до 05:00.

763a5177e90c8fbb71bf398bd9f92844_04.12.23

У Києві буде встановлено новорічну ялинку без використання бюджетних коштів, а на Різдво та Новий Рік у столиці не заплановано жодних масових заходів. Пише ТСН. 

Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації, генерал-полковник Сергій Попко.

Новорічна ялинка

У неділю, 3 грудня, на Софіївський площі заплановано початок монтажних робіт із встановлення новорічної ялинки. Її відкриття відбудеться 6 грудня – у День святого Миколая.

Ялинка буде встановлена виключно за кошти меценатів - без витрат бюджетних коштів на облаштування та електроенергію. Вона прикрашатиме місто до 10 січня.

Святкування

За рішенням, яке ухвалила Рада оборони Києва, на Різдво та Новий Рік у столиці не буде жодних масових заходів - ані ярмарок, ані святкувань. Окремі заходи відбуватимуться на закритих локаціях - коштом меценатів та з дотриманням визначених заходів безпеки.

Сергій Попко закликав киян проявити самосвідомість і не використовувати піротехнічних заходів.

“Це заборонено законом і за це може настати відповідальність, а звукові та світлові сигнали можуть сприйматися як звуки вибухів, завдаючи шкоди психічному здоров’ю”, - наголосив він.

Комендантська година

На період зимових свят комендантська година діятиме як завжди - з 00:00 до 05:00.

Нагадаємо, головну новорічну ялику України ще навіть не встигли встановити на Софійській площі в Києві, а вона вже стала причиною відчайдушних сварок у соціальних мережах. Частина українців заявляє, що вони проти святкування новорічних свят, коли у країні триває війна, гинуть люди і гроші потрібні на закупівлю усього необхідного військовим.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як у Києві святкуватимуть Різдво і Новий рік: роз’яснення столичної влади 5.00 5 2
Життя та Стиль / Столиця
04.12.2023 449
Еще материалы раздела «Столиця»