<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Світ
03.12.2023 389

Столтенберг: війна - змінна, ми маємо підтримати Україну і в добрі, і в погані часи

Україну потрібно підтримувати у її боротьбі з російської агресією. Війна - це змінний процес, тому підтримка повинна бути і в добрі, і в погані часи.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на генсека НАТО Єнса Столтенберга в інтерв'ю німецькому ARD, якого цитує Deutsche Welle.

Генеральний секретар НАТО вважає, що військова підтримка України в інтересах самого Альянсу.

"Потрібно розуміти, що в разі перемоги президента Путіна на Україну очікує трагедія. Але й дня нас це буде небезпечно. Тож це в наших власних інтересах, щоб Україна вистояла", - сказав він.

При цьому Столтенберг заявив, що потрібно бути готовими до "поганих новин". Тому підтримка України повинна продовжуватися.

"Ми також повинні бути готові до поганих новин. Перебіг війни - це не сталий, а змінний процес. Ми мусимо підтримувати Україну і в добрі, і в погані часи. Нинішня війна - війна на виснаження, це битва за ефективність, битва за логістику", - додав генсек.

Столтенберг, коментуючи український контрнаступ, заявив, що перебіг подій складно прогнозувати. Він підкреслив, що українським військовим вдалося завдати росіянам значних втрат. Йдеться про удари ракетами по тилах окупантів, знищення авіації і розблокування частини Чорного моря.

"Це означає, що вони можуть утримувати морський коридор, а кораблі можуть знову перевозити зерно з України через Чорне море. Це - значні успіхи, навіть якщо лінію фронту не вдалося пересунути", - додав він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Столтенберг: війна - змінна, ми маємо підтримати Україну і в добрі, і в погані часи 5.00 5 1
Політика / Світ
03.12.2023 389
Еще материалы раздела «Світ»