<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Світ
04.12.2023 378

Чому Байден ніколи не казав, що США хочуть перемоги України: пояснення американського генерала

У США стурбовані, що Росія може посилитися і на фронті в Україні, і на міжнародній арені.

a6aa5d3addf25f073ddb421db9b9ca17_04.12.23

Президент США Джо Байден ніколи не казав, що США хочуть перемоги України, бо є певна "нерішучість" та "стурбованість", що Росія може посилитися. Пише ТСН. 

Таку думку висловив екскомандувач армії США в Європі, генерал у відставці та очільник Кафедри стратегічних досліджень Першинга у Центрі аналізу європейської політики Бен Годжес в інтерв'ю для Голос Америки.

"Я сказав так, тому що ніколи не чув, щоб президент або Конгрес сказали, що ми хочемо перемоги України. Вони кажуть - ми з вами стільки, скільки буде потрібно. Що це означає? Думаю, що є нерішучість. Мені дуже важко зрозуміти, чому вони зупинилися. Вважаю, що є певна стурбованість, що Росія може якось посилитись, хоча вони за два роки цього не зробили", - зазначив він.

За його словами, у США не усі політики та високопосадовці вірять, що Росія може програти.

"Є певна невпевненість щодо того, що станеться, якщо Україна переможе, а режим Путіна впаде. Що ми будемо робити? На жаль, є деякі люди тут у Вашингтоні, Берліні та інших столицях, які не можуть навіть уявити, що Росія може програти. Я маю на увазі, що їм доведеться відмовитись від десятиліть своїх переконань про Росію - хто і що таке Росія", - пояснив він.

Нагадаємо, генерал Годжес спрогнозував, чого очікувати на фронті взимку.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чому Байден ніколи не казав, що США хочуть перемоги України: пояснення американського генерала 5.00 5 1
Політика / Світ
04.12.2023 378
Еще материалы раздела «Світ»