<
НОВИНИ ДНЯ: Друг чи ворог: чи "здасть" Трамп Україну і якою може бути його політика  На вихідні прогнозують 30-градусну спеку  Погода буде мінливою. Синоптики дали прогноз на вихідні в Україні  Спека до +27: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 21 червня  Спека спаде: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Сонце пектиме з-за хмар: якою буде погода в Україні на 21 червня  "Дві зими з відключеннями": експерт негативно оцінив стан української енергосистемивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
04.12.2023 449

Аж до мінус 14. Синоптики попередили про новий антициклон, який накриє Україну

Початок нового тижня принесе до України новий антициклон. Тому найближчими днями у деяких регіонах нашої країни може вдарити мороз до 14 градусів.

5c14146b-6704dc5c8b9505ab1ef224bea7a45c39_04.12.23

При цьому на півдні України утримається плюсова температура. Про це у Telegram повідомила синоптикиня Наталія Діденко. Пише OBOZ.UA.

За її словами, найближчої ночі мороз посилиться до 5-10 градусів. На півночі та заході місцями буде до -14 градусів.

Упродовж дня 4 грудня в Україні очікується від 4 морозу до 1 тепла. У південних областях нашої країни повітря прогріється до +6.

Найближчим часом опади малоймовірні по всій країні. Діденко зазначає, що у Києві нічний мороз посилиться до -8, а протягом дня буде 1-3 градуси нижче нуля.

За інформацією Укргідрометцентру, 4 грудня у всій країні буде мінлива хмарність. Лише у Закарпатській області можливий невеликий сніг, а у Криму – дощ.

Крім того, протягом 3-4 грудня у зв'язку з досягненням паводкової хвилі снігодощової повені, у межах Львівської та Івано-Франківської областей очікується підвищення рівнів води на 0,7 – 1,5 метра.

Також 4 грудня на річках Харківської області (річки суббасейна Сіверського Дінця) та у верхів'ї річки Оріль можливий вихід води на знижені ділянки заплав та подальшим повільним затопленням заплави у верхів'ї річки Оріль.

Як повідомляв OBOZ.UA, зима цьогоріч знову може бути досить теплою та м'якою, як і торік. Ба більше, цілком можливо, що взимку буде ще тепліше. Морози будуть, але не надто сильні та не дуже часто. Опадів буде мало, через високі температури повітря йтиме здебільшого мокрий сніг або сніг із дощем. Новий рік також, найімовірніше, буде "плюсовим", а отже, безсніжним.

Оценка материала:

5.00 / 2
Аж до мінус 14. Синоптики попередили про новий антициклон, який накриє Україну 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
04.12.2023 449
Еще материалы раздела «Суспільство»