<
НОВИНИ ДНЯ: Прогноз погоди в Україні на 20 травня: де буде дощити  Трамп вимагає у Байдена пройти перевірку на наркотики перед дебатами  США проведуть наступного тижня чергове засідання "Рамштайну"  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росії  В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°  Местами грозы. Синоптики рассказали о погоде на 19 мая в Украине  Бувають відмови. Що робити, якщо дані військовозобов'язаного не оновлюються в ЦНАПівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
04.12.2023 417

Таємниці піраміди: вчені нарешті відкриють загадкові двері всередині Хеопса

Дослідники готуються зробити відкриття.

e26672b7b3e68eb13529d292adb0669c_04.12.23

Відомий археолог Захі Хавасс, колишній міністр у справах старовини Єгипту, розпочинає місію, яка має на меті з'ясувати, куди ведуть двері у глибині стародавньої піраміди Хеопса.

Про це пише The Sun. Пише ТСН. 

Перші двері - біля південного входу до другої камери й мають дві мідні ручки. За цими першими дверима перебувають другі, виявлені всього на 21 сантиметр далі. Крім того, у північному тунелі команда натрапила на треті двері, так само прикрашені двома мідними ручками.

"Це дійсно одна з найдивовижніших речей, яка змушує мене ставити багато запитань і чекати на багато відповідей", - сказав він.

Він додав, що сподівається "вперше розкрити таємницю Великої піраміди".

Велика піраміда, також відома як піраміда Хуфу, побудована приблизно 2570 року до н. е. як місце відпочинку фараона Хуфу. В її межах - три камери, зокрема де ці загадкові двері розташовані в двох протилежних шахтах.

Нагадаємо, у Великій піраміді Гіза, яку ще називають пірамідою Хеопса знайшли потаємний 9-метровий коридор. Це підтвердили співробітники відділу єгипетських старожитностей.

Оценка материала:

5.00 / 1
Таємниці піраміди: вчені нарешті відкриють загадкові двері всередині Хеопса 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
04.12.2023 417
Еще материалы раздела «Суспільство»