НОВИНИ ДНЯ: Чому Зеленський бачить у Трампі шанс на завершення війни: The Telegraph дізнався деталі  "Довгі Нептуни" та 30 тисяч дальнобійних дронів: Зеленський розповів про українську зброю  Похолодання в Україні: синоптик розказав, де температура впаде до "мінусів"  У четвер Україні прогнозують погіршення погоди: дощ, сніг та ожеледицю  В Україні 20 листопада буде вітряно, на заході - похолодання та дощ із мокрим снігом  Потепління до +14, але ненадовго: синоптикиня озвучила прогноз погоди в Україні на 19 листопада  Зима близько: де в Україні чекати на сніг в понеділоквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.12.2023 407

Щоб гуляш не був сухим: запам'ятайте основні секрети приготування і вибору м'яса

Гуляш — популярна страва, яку можна поєднувати з макаронами, пюре чи будь-яким іншим гарніром. Але не завжди ця м'ясна страва виходить м'якою та соковитою.

810b1adac9f305d874e00ebc23495722_06.12.23

Гуляш — надзвичайно ніжна і м'яка страва, але інколи вона виходить наче гумова. Найчастіше проблема полягає у порушені технології приготування. Що ж потрібно знати, щоб правильно приготувати гуляш? Пише ТСН. 

Насамперед, потрібно запам'ятати, щоб м'ясо в гуляші було м'яким його варять не менше 2 годин. Тільки в такому разі воно набуде необхідної м'якості.

Досвідчені кулінари також радять звертати увагу на те, коли ви додаєте до страви сіль. Робити це потрібно лише наприкінці створення страви, а не не початку. Інакше м'ясо вийде жорстким. Запам'ятайте, що сіль додають через 1,5 годин після початку варіння м'яса, не раніше.

Щоб значно покращити смак страви, обов'язково додайте спеції. Наприклад, ідеально для гуляша підходить лавровий лист. Кладуть його у каструлю в той самий час, коли й сіль.

Не забувайте знімати пінку, яка виникає під час варіння м'яса. Це обов'язкова порада, тому що вона може робити продукт більш жорстким і залишати неприємний присмак в готовій страві.

Яке м'ясо краще брати для гуляша? Це ще одне важливе запитання. Обов'язково зверніть увагу на якість м'яса, воно повинне бути свіжим, від молодої тварини. Звертайте увагу на колір м'яса — якщо воно старе, то буде темнішим, більш жорстким. У якісного продукта запах нейтральний.

Деякі кулінари радять попередньо обсмажувати м'ясо для гуляша. Таке термічне оброблення допоможе запечатати сік всередині і тому страва вийде більш м'якою.

Оценка материала:

5.00 / 2
Щоб гуляш не був сухим: запам'ятайте основні секрети приготування і вибору м'яса 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
06.12.2023 407
Еще материалы раздела «Суспільство»