НОВИНИ ДНЯ: Чому Зеленський бачить у Трампі шанс на завершення війни: The Telegraph дізнався деталі  "Довгі Нептуни" та 30 тисяч дальнобійних дронів: Зеленський розповів про українську зброю  Похолодання в Україні: синоптик розказав, де температура впаде до "мінусів"  У четвер Україні прогнозують погіршення погоди: дощ, сніг та ожеледицю  В Україні 20 листопада буде вітряно, на заході - похолодання та дощ із мокрим снігом  Потепління до +14, але ненадовго: синоптикиня озвучила прогноз погоди в Україні на 19 листопада  Зима близько: де в Україні чекати на сніг в понеділоквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.12.2023 432

Багато хто їх припускається: чотири помилки під час приготування новорічного салату "Олів'є"

На святковий стіл часто готують саме салат "Олів'є". Запам'ятайте кілька важливих порад, щоб ця страва була ще смачнішою.

1cd3d97df567ad59925853dadf7d0925_06.12.23

Якщо не припускатися чотирьох основних помилок, ваш салат "Олів'є" буде надзвичайно смачним. Перевірте самі. Пише ТСН. 

Як правильно підібрати овочі для салату "Олів’є"

Багато хто, коли готує салат "Олів’є", хоче додати до нього якнайбільше продуктів, щоб всім вистачило цієї смакоти. Але таким чином вони тільки псують салат. Особливо, якщо використати забагато картоплі. Вона заглушить смак усіх інших складників. Тому краще вибирати для "Олів’є" таку картоплю, яка містить мало крохмалу.

Не жалійте яєць

Варені яйця роблять салат дуже ніжним і апетитним. Ви можете без проблем додати до "Олів’є" 3-5 яєць — звичайно, залежно від того, які вони великі.

Забудьте про консервований горошок

Майже всі, хто робить цю страву на новорічний стіл, використовують для салату тільки консервований горошок. Але кухарі порадять замінити його замороженим свіжим горохом, який треба трохи поварити в ледь солоній воді перед тим, як додати. Так ви отримаєте більш насичений смак страви, а ще й здивуєте своїх гостей.

Спробуйте інше м’ясо

Можливо, ви не знали, але в оригінальному рецепті не було ковбаси. До складу "Олів’є" входило тільки відварене м’ясо. Тому краще і зараз додати саме філе курки, індички або відварену яловичину. Можна навіть змішати різне м’ясо. Завдяки заміні тільки цього одного складника ви зможете отримати набагато смачнішу та яскравішу страву.

Якщо ви не будете робити таких помилок, то вже цієї новорічної ночі зможете насолодитися справжнім смаком салату "Олів’є". А ще — спробуйте приготувати домашній майонез, а не купувати магазинний. Тоді страва буде ще й кориснішою.

Оценка материала:

5.00 / 2
Багато хто їх припускається: чотири помилки під час приготування новорічного салату "Олів'є" 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
06.12.2023 432
Еще материалы раздела «Суспільство»