НОВИНИ ДНЯ: Чому Зеленський бачить у Трампі шанс на завершення війни: The Telegraph дізнався деталі  "Довгі Нептуни" та 30 тисяч дальнобійних дронів: Зеленський розповів про українську зброю  Похолодання в Україні: синоптик розказав, де температура впаде до "мінусів"  У четвер Україні прогнозують погіршення погоди: дощ, сніг та ожеледицю  В Україні 20 листопада буде вітряно, на заході - похолодання та дощ із мокрим снігом  Потепління до +14, але ненадовго: синоптикиня озвучила прогноз погоди в Україні на 19 листопада  Зима близько: де в Україні чекати на сніг в понеділоквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.12.2023 442

До кипіння чи після: коли потрібно додавати лавровий лист в пельмені і навіщо він потрібен

Лавровий лист у багатьох асоціюється саме з приготуванням супів. Але його можна додавати і в інші страви. Зокрема, пельмені.

0968f4078b973b4ce2e0a90e559cf002_06.12.23

За допомогою цієї спеції можна значно покращити смак страви, зробити його більш яскравим. Однак, можна і припуститися помилки. Адже, якщо додати забагато лаврового листа, то він затьмарить весь аромат пельменів. Пише ТСН. 

Щоб цього не сталося, потрібно знати, скільки лаврових листів кидати в пельмені і коли це краще робити.

Багато кулінарів сперечається, коли потрібно додавати лавровий лист в пельмені. Але це справа смаку. Якщо ви не хочете, щоб смак страви вийшов надто пряним, краще робити це вже після того, як закипіла вода.

Потім обов'язково зменшіть вогонь, закрийте каструлю кришкою і варіть до повного приготування пельменів.

Деякі кухарі навіть радять залишити після приготування страву під закритою кришкою на декілька хвилин. Мовляв, так аромат приправи буде яскравішим. Додатково, так ви точно позбудетесь неприємної гіркоти, яка часто з'являється після додавання лаврового листа.

Скільки лаврових листів кидати в пельмені? На 500 г замороженого продукту візьміть 1,5 літрів води. Можете взяти і більше, щоб пельмені точно не злипнулися.

Доведіть воду до закипання, киньте пельмені, тоді додайте 2-3 лаврових листа, 2-3 горошини перцю, 1-1,5 чайної ложки солі або спеціальних спецій до пельменів, які можна знайти в магазинах. Не забудьте додати 1 столову ложку олії, щоб пельмені не злиплися під час варіння. Перші хвилини перемішуйте страву.

Знову дочекайтеся кипіння, накрийте кришкою і варіть 5-7 хвилин на мінімальному вогні. У тарілку до пельменів краще покласти шматок вершкового масла. Смачного!

Оценка материала:

5.00 / 1
До кипіння чи після: коли потрібно додавати лавровий лист в пельмені і навіщо він потрібен 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
06.12.2023 442
Еще материалы раздела «Суспільство»