<
НОВИНИ ДНЯ: Укргідрометцентр дав прогноз на найтепліший місяць року  Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у США  Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації  Яким буде останній тиждень червня в Україні: синоптик розповіла  Трохи дощів і майже без спеки: тиждень потішить українців гарною погодою  Опади 25 червня ймовірні лише на Лівобережжі, вдень до 27°  Короткочасні дощі та сильний вітер: в яких регіонах України чекати негоди 25 червнявсі новини дня
Політика
Україна
04.12.2023 295

Повітряні сили назвали найкращого мисливця на дрони

Зенітна самохідна установка Gepard українських військових, травень 2023, фото Генштабу

У збитті російських безпілотників найкращі результати "за співвідношенням витрат та ефективності" показали німецькі зенітні установки Gepard, заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв’ю РБК-Україна.

"Тому треба нарощувати кількість тих засобів, які будуть раціональними для збиття БПЛА. На сьогодні найкраще у цьому себе показує Gepard – це за співвідношенням затрат та ефективності. Але і він має обмежений радіус дії – 4,5 кілометри для збиття наземними снарядами. Тому їх треба більше – і самих "Гепардів", і їхніх аналогів", – заявив Ігнат.

Він також повідомив, що за пів року атак на енергетику (з 9 вересня по 12 березня) Україна збила 750 крилатих ракет, а запущено було приблизно 1100.

За його словами, наразі у Росії і "Кинджалів", і "Іскандерів" обох типів, і Х-22, і "Калібрів", і Х-101, і Х-555 разом нараховується 870.

Оценка материала:

5.00 / 2
Повітряні сили назвали найкращого мисливця на дрони 5.00 5 2
Політика / Україна
04.12.2023 295
Еще материалы раздела «Україна»