<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Україна
04.12.2023 403

Україна створює нову модифікацію ракети "Нептун"

В Україні розробляють нову модифікацію ракети для вітчизняного ракетного комплексу "Нептун".

Про це заступник міністра оборони Іван Гаврилюк розповів в інтерв’ю АрміяІнформ.

За словами заступника міністра, наразі ведеться робота щодо створення так званого "довгого Нептуна".

"Йдеться про нову модифікацію ракети для комплексу "Нептун", …Також ведеться активна робота разом з міністерством стратегічних галузей промисловості стосовно зміцнення системи ППО. Наразі про це ми не можемо говорити докладно, скажу лише, що триває робота над модернізацією зенітно-ракетних комплексів "Бук" та С-300", – зазначив він.

Гаврилюк не розкрив деталей, але портал "Мілітарний" наголошує, що початково комплекс РК-360МЦ "Нептун" розроблявся для ураження бойових кораблів противника. Зараз, як припускає видання, йдеться вже про версію крилатої ракети Р-360 для ураження наземних цілей.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна створює нову модифікацію ракети "Нептун" 5.00 5 2
Політика / Україна
04.12.2023 403
Еще материалы раздела «Україна»