<
НОВИНИ ДНЯ: Чи будуть заморозки в Україні до літа: синоптик надав докладний прогноз погоди на тиждень  Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики пояснили  Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Чи заборонять в Україні Telegram – що кажуть в ГУР  Справжнє тепло повертається: синоптики потішили прогнозом погоди на 20 травнявсі новини дня
Політика
Україна
04.12.2023 414

Велика Британія передала Україні ракети Martlet

Україна отримала від Великої Британії ракети Martlet, які допоможуть у боротьбі з ворожими дронами.

Про це пише The Times.

Видання зазначає, що Велика Британія надала Україні деякі зі своїх новітніх озброєнь для боротьби з дронами-камікадзе Shahed. Йдеться про ракети Martlet.

Однак офіційної заяви про постачання такого виду військової допомоги поки що немає.

Ракети Martlet - легка багатоцільова керована ракета, створена для потреб військових Великої Британії компанією Thales Air Defense.

Міністерство оборони Великої Британії розмістило початкове замовлення на 1000 ракет, поставки яких були заплановані починаючи з 2013 року. Однак початкова експлуатаційна спроможність була придбана 2021 року, а повна оперативна спроможність очікується 2024 року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Велика Британія передала Україні ракети Martlet 5.00 5 1
Політика / Україна
04.12.2023 414
Еще материалы раздела «Україна»