НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Європа
05.12.2023 546

Очільник МЗС Угорщини підтвердив, що Порошенко ініціював зустріч з Орбаном

Він не став обговорювати теми зустрічі, яка не відбулася.

3b3013b009fbf906fdf4a3b9f0e30d12_05.12.23

Очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто підтвердив, що лідер "ЄС" та п’ятий президент України Петро Порошенко ініціював зустріч з угорським прем’єром Віктором Орбаном.

Про це він сказав у понеділок на слуханнях в угорському парламенті, інормує Telex. Пише ТСН. 

За словами Сійярто, зустріч повинна була відбутися за ініціативи Петра Порошенка.

"Орбан радий вести переговори з ким завгодно, включно з колишніми лідерами іноземних держав,  Угорщина "не хоче бути перешкодою для таких зустрічей", - сказав він.

Водночас він не став обговорювати теми зустрічі, яка не відбулася.

"Не вдаваймось в таку наукову фантастику", - додав Сійярто.

Днями п'ятий президент України Петро Порошенко не зміг виїхати за кордон на заплановані зустрічі з іноземними партнерами. Порошенка за межі України не випустила прикордонна служба.

Додамо, Кабінет міністрів 30 січня 2023 року опублікував постанову, якою визначаються підстави для виїзду українських чиновників за кордон в умовах воєнного стану. Так, чиновиники мають право перетинати державний кордон на підставі рішень про службові відрядження.

Оценка материала:

5.00 / 2
Очільник МЗС Угорщини підтвердив, що Порошенко ініціював зустріч з Орбаном 5.00 5 2
Політика / Європа
05.12.2023 546
Еще материалы раздела «Європа»