<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Світ
06.12.2023 284

США не зможуть передавати зброю Україні без нового фінансування, - Білий дім

Сполучені Штати Америки не будуть спроможні надавати Україні нову зброю у разі, якщо Конгрес не виділить фінансування для таких постачань. Але є й хороша новина.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг радника президента США з національної безпеки Джейка Саллівана.

Він нагадав, що коли США передають Україні зброю із запасів у рамках "пакету скорочення", влада бере гроші, які виділяє Конгрес, і купує нову зброю замість переданої.

"Коли у нас закінчуються гроші на купівлю зброї замість переданої, ми не в змозі продовжувати постачати зброю Україні… Нам потрібно, щоб Конгрес підтримав фінансування у двопартійному порядку. Тому що немає жодного способу обійти просту арифметику, що, коли немає фінансування для надання зброї Україні, ми просто не можемо продовжувати надавати зброю Україні", - додав радник президента США.

За словами Саллівана, Конгрес має "зробити крок вперед", тому що у США "немає чарівного грошового горщика, який ховали десь у кутку".

"Хороша новина полягає в тому, що дуже сильна більшість як демократів, так і республіканців підтримують надання цієї допомоги, так що немає жодних причин, чому вона не повинна бути поставлена на голосування в Палаті представників та Сенаті. І якщо її поставлять на голосування, ми побачимо переважну двопартійну підтримку надання цього фінансування", - додав він.

Нове фінансування допомоги Україні

Нагадаємо, ще у жовтні президент США Джо Байден запросив у Конгресу близько 105 мільярдів доларів. Пакет передбачає фінансування допомоги Україні понад 61 млрд доларів, фінансування допомоги Ізраїлю і не тільки.

Незабаром після цього спікер Палати представників США Майк Джонсон захотів не об'єднувати Україну та Ізраїль в один пакет. Він вніс законопроект щодо окремої допомоги Ізраїлю на розгляд Палати представників, його підтримали.

При цьому у Сенаті відмовилися навіть розглядати таку ініціативу. Там підтримують пропозицію Байдена.

За інформацією ЗМІ, ініціативу президента винесуть на голосування у верхній палаті Конгресу вже сьогодні, 4 грудня.

Водночас, ті гроші, які США передбачили на допомогу Україні раніше, вже закінчуються.

Оценка материала:

5.00 / 2
США не зможуть передавати зброю Україні без нового фінансування, - Білий дім 5.00 5 2
Політика / Світ
06.12.2023 284
Еще материалы раздела «Світ»