<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
06.12.2023 337

У Києво-Печерській лаврі щодня лунатиме дзвін на підтримку військовополонених

Удари дзвону мають лунати, допоки останній військовополонений не повернеться додому, зазначили в лаврі.

2fa6a72e42e35a4c1780160d0c8802e7_06.12.23

Києво-Печерська лавра започатковує акцію "Дзвін Пам’яті та Надії" на підтримку військовополонених. Відтепер у лаврі щодня згадуватимуть українських оборонців, які потрапили до ворожої неволі. Пише ТСН. 

Про це йдеться у повідомленні Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Там заявили, що після загальнонаціональної хвилини мовчання на Великій лаврській дзвіниці щоранку битиме найбільший дзвін Лаври на знак нагадування про військовослужбовців, які опинилися в російській неволі.

"Битиме 9 разів, символізуючи 9 років війни, і нагадуватиме українцям та людям усього світу про військових, які перебувають в полоні, цивільних громадян, яких незаконно утримують у московських катівнях, зниклих безвісти, депортованих до РФ дітей і дорослих", — додали у лаврі.

Удари дзвону мають лунати, допоки останній військовополонений не повернеться додому.

"Кожен, хто повертається з російського полону або депортації, матиме змогу долучитися до щоденної акції особисто", — додали в Києво-Печерській лаврі.

Нагадаємо, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до Міжнародного Комітету Червоного Хреста та Моніторингової місії ООН щодо вбивства російськими окупантами українських військовополонених.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Києво-Печерській лаврі щодня лунатиме дзвін на підтримку військовополонених 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
06.12.2023 337
Еще материалы раздела «Столиця»