<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає у Байдена пройти перевірку на наркотики перед дебатами  США проведуть наступного тижня чергове засідання "Рамштайну"  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росії  В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°  Местами грозы. Синоптики рассказали о погоде на 19 мая в Украине  Бувають відмови. Що робити, якщо дані військовозобов'язаного не оновлюються в ЦНАПі  Тепло, але подекуди з дощами: якою буде погода в Україні 19 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.12.2023 314

9 правил, як вибрати штучну ялинку, максимально схожу на живу, безпечну і без запаху

Ялинка — справжній символ новорічних свят. Її починають ставити зазвичай перед початком дня святого Миколая.

Українці все частіше віддають перевагу штучним ялинкам. Пише ТСН. 

Переваги штучної новорічної ялинки

Штучні ялинки набувають все більшої популярності з року в рік. Це не дивно, адже вони мають деякі переваги над живими деревами:

  • тривалість служби — якщо обрати гарну ялинку та належно про неї піклуватися, то вона може вас тішити до 15 років;
  • раціональне використання природних ресурсів — ялинка вирощується в лісі чи господарстві довгі роки, але вона тільки кілька тижнів стоїть у вашому домі, а штучну можна прикрашати кожного року;
  • простота догляду — штучна ялинка не сиплеться, а також її можна промити під струменем води від пилу.

9 правил, щоб купити штучну ялинку в Україні: безпечну і якісну

Щоб штучна ялинка так само гарно прикрашала ваше житло, як і жива, і дарувала вам святковий настрій, важливо знати, на що слід зосередитися під час купівлі цього новорічного символу.

Як вибрати ялинку: безпечний матеріал

Від матеріалу, з якого зроблена штучна ялинка, залежить її безпека для здоров’я, якість та тривалість служби. Найбільш поширеними сьогодні є такі:

  • монофіламентна нитка (волосінь) — цей матеріал найкраще підходить для виготовлення штучних сосон, бо гілки видаються пухнастими і дуже схожими на живе дерево;
  • поліпропілен — добре імітує справжню ялинку, тому з нього найчастіше роблять штучні дерева, крім того, він досить стійкий і може служити десятки років при гарному догляді;
  • ПВХ-плівка — цей матеріал вважається найгіршим та надто м'яким, тому з нього роблять тільки дешеві моделі.

Звертайте увагу на запах, він не має бути гострим. Бо в іншому разі замість святкування Нового року ви можете отримати проблеми зі здоров’ям.

Як вибрати ялинку: вид новорічного дерева

Добре подумайте, який вид дерева вам подобається, щоб штучна новорічна ялинка кожного року дарувала вам радість. Сьогодні існує два види:

  • штучна ялина — крона має форму конуса, гілки спрямовані вниз і повністю приховують стовбур дерева;
  • штучна сосна — гілки спрямовані догори, тому стовбур не закривається повністю, крона має овальну форму, голки довгі, пухнасті.

Тут немає загальних правил, бо комусь подобаються пухнасті сосни, а хтось хоче мати ялинку, найбільш схожу на природну.

Як вибрати ялинку: наявність сертифікату

Перед тим, як купувати штучну ялинку в Україні, обов’язково запитайте у продавця про наявність сертифікату якості на штучні дерева. Якщо є офіційний документ, це означає, що ялинка зроблена за всіма нормами та правилами, є безпечною для здоров’я людини і якісною.

Як вибрати ялинку: зовнішній вигляд новорічної ялинки

Крім сертифікату, є ще деякі фактори, на які варто звернути увагу. Дуже важливими є такі:

  • у штучної новорічної ялинки не видно дроту-основи між хвої;
  • щоб визначити неякісний виріб, спробуйте легенько потягнути за голочки, провести рукою проти хвої, скрутити гілки: якщо хвоя не сиплеться, а гілки повертаються до початкової форми, значить цей виріб можна брати;
  • принюхайтесь, адже штучна ялинка не повинна мати жодного запаху, особливо гострого і хімічного;
  • щоб іграшки не зникли на фоні новорічного дерева, його гілки не повинні бути надто пухнастими, але якщо вам не подобається багатий декор, тоді більше підійде саме штучна сосна з більшою кількістю хвої.

Як вибрати висоту штучної ялинки

Якщо в квартирі чи будинку мало місця, підійде низьке дерево (до 90 см). Однак найбільш затребуваними є середні штучні ялинки — висота 120-180 см. Зазвичай їх купують, щоб діти відчули справжнє свято. Проте варто пам’ятати, такі штучні дерева потребують багато місця, якого може і не бути вдома.

Тип збирання та якість штучної ялинки

Існує три основні типи збирання:

  • гачки — кожну гілку потрібно окремо прикріпити до стовбура, тому доведеться витрачати на збирання багато часу, також є ризик, що якась частина в майбутньому загубиться, але зберігати таку штучну новорічну ялинку досить зручно;
  • шарнірний механізм — дерево розкладається і складається, наче парасолька, тому займає зовсім мало місця в складеному вигляді, але з часом механізм може зламатися;
  • литі — що таке лита ялинка: вона довговічна і найнадійніша з усіх варіантів, але її незручно транспортувати і зберігати.

Як вибрати ялинку: наявність декору

Сьогодні легко знайти штучні ялинки, які вже мають на собі декор. Виробники часто додають до цих новорічних красунь шишки, іграшки, світлодіодну підсвітку та навіть "сніг", який дуже схожий на справжній. Якщо у вас немає часу кожен рік прикрашати ялинку, це може бути ідеальний варіант. Але якщо сам процес прикрашання для вашої сім'ї є важливим, то може бути краще купувати штучні ялинки без додаткового декору.

Вибираючи новорічну ялинку, важливо звертати увагу на безпеку виробу. Якщо у продавця є сертифікат якості на ялинку, це означає, що дерево було оброблено спеціальними речовинами для захисту від вогню. Таку ялинку можна прикрашати без страху. Також важливо, щоб у дерева не було неприємного хімічного запаху.

Як вибрати колір штучної ялинки

Щодо кольору хвої штучної новорічної ялинки, сучасні магазини пропонують різноманітні варіанти, що максимально наближені до натуральних. Гілки можуть мати світло-зелений, темно-зелений, сірий, блакитний чи білий колір.

Також існують навіть нестандартні варіанти для любителів унікальних речей, такі як червоні, помаранчеві чи салатові ялинки.

Оценка материала:

5.00 / 1
9 правил, як вибрати штучну ялинку, максимально схожу на живу, безпечну і без запаху 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
06.12.2023 314
Еще материалы раздела «Суспільство»