НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
05.12.2023 425

Представник Держдепу назвав досягнення контрнаступу ЗСУ

Збройні сили України в ході літнього контрнаступу досягли значних результатів. США продовжать підтримувати Київ.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна сказав офіційний представник Держдепартаменту США Денієл Сайзек.

"Що стосується контрнаступу, Україна повернула собі територію та відкрила морські шляхи. Це значне досягнення. Українські військові діяли дуже мужньо", - сказав він.

За його словами, уряд США розуміє, що контрнаступ був дуже важким, а оборона дається легше. "І тим не менш уряд США збирається і надалі підтримувати Україну", - повідомив він.

Оцінюючи ситуацію на лінії фронту, зараз Сайзек зазначив, що між урядами США та України продовжуються постійні контакти.

"І наша держава отримує інформацію про те, що відбувається прямо від президента Зеленського, і ми розуміємо, що це важка ситуація. Проте уряд США вважає, що збройні сили України вже показували свої здібності. І зараз треба думати про те, що буде далі", - додав він.

Оценка материала:

5.00 / 2
Представник Держдепу назвав досягнення контрнаступу ЗСУ 5.00 5 2
Політика / Україна
05.12.2023 425
Еще материалы раздела «Україна»