<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Стосується Росії. У НАТО назвали Китаю умову для гарних відносин із Заходом  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі СШАвсі новини дня
Політика
Україна
05.12.2023 374

Гетманцев оцінив скорочення митних платежів через блокаду кордону у 9,3 млрд гривень

Державний бюджет України за листопад 2023 року втратив 9,3 млрд гривень надходжень митних платежів через блокаду трьох пропускних пунктів на кордоні з Польщею.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови комітету Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева в ефірі телемарафону.

"Якщо говорити про бюджет, то за результатами листопада ми можемо чітко визначити, що бюджет втратив 9,3 млрд гривень від недонадходження митних платежів. Це величезні гроші, які недоотримала армія, яка воює які конче нам сьогодні потрібні", - сказав він.

Гетманцев також повідомив про зменшення експорту на 40% через відповідні сухопутні пункти пропуску.

"На сьогодні ми маємо недовиконання плану митниці на 19%. Це при тому, що жовтень митниця перевиконала. Тому вкрай негативні наслідки від зазначеної провокації", - додав він.

Голова комітету Ради також нагадав про заяви від перевізників "про втрати 400 млн євро тільки за перші два тижні цієї безглуздої блокаді".

Оценка материала:

5.00 / 1
Гетманцев оцінив скорочення митних платежів через блокаду кордону у 9,3 млрд гривень 5.00 5 1
Політика / Україна
05.12.2023 374
Еще материалы раздела «Україна»