<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Світ
05.12.2023 310

Підсумки контрнаступу не впливають на рівень підтримки США, - Держдеп

Підсумки контрнаступу ЗСУ не повинні впливати на рівень чи кількість підтримки Сполученими Штатами України. Не виключено, що пакет допомоги схвалять найближчим часом.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна сказав офіційний представник Держдепартаменту США Денієл Сайзек.

"Що ми знаємо зараз? Президент Байден направив Конгресу США запит на 61 мільярд додаткової військової допомоги Україні, і це питання обговорюється саме зараз у Конгресі", - сказав він.

За його словами, двопартійна підтримка України зберігається у Конгресі США. "Президент Байден інтенсивно працює з республіканцями та демократами у Конгресі з цього питання. І адміністрація президента Байдена очікує, що Конгрес схвалить новий пакет допомоги Україні", - додав Сайзек.

Відповідаючи на запитання, чи є шанси, що допомогу схвалять цього року, офіційний представник Держдепартаменту США сказав: "Неможливо точно передбачити майбутнє, але президент Байден запитує цю допомогу зараз саме зараз. І так, можливо, що це станеться в найближчому майбутньому".

Оценка материала:

5.00 / 1
Підсумки контрнаступу не впливають на рівень підтримки США, - Держдеп 5.00 5 1
Політика / Світ
05.12.2023 310
Еще материалы раздела «Світ»