<
НОВИНИ ДНЯ: Перший в Києві. Міноборони заявило про відкриття нового Центр рекрутингу до ЗСУ  Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник пояснив  Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруванні  Міжнародні та державні свята в травні 2024 року: як працюватимуть та відпочиватимуть українці  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухаркивсі новини дня
Політика
Світ
06.12.2023 318

"Можливо, а може, ні": президент Бразилії висловився щодо арешту Путіна

Бразилія підписувала Римський статут, який визначає діяльність Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

Президент Бразилії Луїз Інасіо Лула да Сілва вже не так однозначно, як раніше, відповів на питання щодо арешту президента Росії Володимира Путіна у разі його візиту на саміт "Групи 20" (G20) у Ріо-де-Жанейро наприкінці 2024 року. Пише ТСН. 

Про це повідомляє "Радіо Свобода" із посиланням на агентство dpa.

Під час німецько-бразильських урядових консультацій у Берліні Лула заявив, що будуть заарештовувати Путіна у Ріо-де-Жанейро через ордер, виданий Міжнародним кримінальним судом, чи ні сказати однозначно не можна, тому що це питання не є сферою його, президента Бразилії, відповідальності.

"Чи буде він заарештований, коли прибуде? Можливо, а може, ні. Це вирішить судова влада", – сказав Лула.

Додамо, що Бразилія підписувала Римський статут, який визначає діяльність Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Офісі президента різко відповіли бразильському очільнику Лулі да Сілві на його заяву про те, що він не заарештує російського диктатора Путіна у Бразилії.

У вересні 2023-го президент України Володимир Зеленський зустрічався зі своїм бразильським колегою Лулою да Сілвою в США.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Можливо, а може, ні": президент Бразилії висловився щодо арешту Путіна 5.00 5 1
Політика / Світ
06.12.2023 318
Еще материалы раздела «Світ»