<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Світ
06.12.2023 484

У Держдепі США відзначили прогрес ЗСУ на фронті

Сполучені Штати Америки бачать, як українські війська борються і досягають прогресу у війні проти російських збройних сил, які міцно закріпилися на позиціях.

screenshot_5_c8d4aea66a0631c38ca15d9ba3db8463_650x410_06.12.23

Про це заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його брифінг.

У Держдепі зазначили, що ситуація на полі бою важка, але українські сили продовжують досягати прогресу. Міллер повідомив, що представники США обговорювали це з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою під час зустрічі у Брюсселі минулого тижня.

Також у відомстві висловили стурбованість щодо додаткового фінансування для України.

"Саме тому держсекретар приєднується до президента та інших членів адміністрації, закликаючи Конгрес діяти якнайшвидше", - заявив речник Держдепу.

Успіхи ЗСУ на фронті

Нагадаємо, 17 листопада українські військові заявили, що провели серію успішних дій на лівому березі Дніпра у Херсонській області. ЗСУ вдалося закріпитися на кількох плацдармах.

У Генштабі пояснили, що ЗСУ хочуть відтіснити російських окупантів від правого берега Дніпра. Це дозволить зменшити обстріли цивільних.

Речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк наголошувала, що робота на лівому березі триває. За її словами, операція ускладнюється через погану погоду.

Також аналітики інституту з вивчення війни повідомили, що українські війська на початку грудня контратакували російські позиції в смузі дерев на південь від Степового, поблизу Авдіївки та відновили втрачені позиції.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Держдепі США відзначили прогрес ЗСУ на фронті 5.00 5 2
Політика / Світ
06.12.2023 484
Еще материалы раздела «Світ»