НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Росія
06.12.2023 396

У Росії великі економічні проблеми: ISW - про наслідки війни Путіна

Дефіцит робочої сили, ймовірно, виросте до двох-чотирьох мільйонів працівників до 2030 року, припускають консалтингові компанії.

4fd930c9afdf6fe19ecd4214a1cba15a_06.12.23

У Росії продовжують наростати економічні наслідки через нестачу робочої сили, частково спричиненої війною в Україні. Пише ТСН. 

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Американські аналітики, посилаючись на пропагандистські видання, які навели заяву консалтингової компанії, яка зафіксувала зростання дефіциту робочої сили на внутрішньому виробництві. За їхніми припущеннями, цей дефіцит, ймовірно, зросте до двох-чотирьох мільйонів працівників до 2030 року, 90 відсотків з яких, ймовірно, будуть малокваліфікованими.

У компанії також зазначили, що цей дефіцит поставок спричинить підвищення зарплат працівників, яке випередить зростання ВВП і зробить російські компанії ще менш привабливими для іноземних інвестицій.

Російські економісти наголосили, що цю проблему можна вирішити лише шляхом покращення взаємодії між бізнесом і державою, зокрема через спеціальні програми репатріації росіян, які втекли з країни через війну, і програми залучення "висококваліфікованих кадрів" -  мігрантів із інших країн.

Раніше ISW оцінював, що Росія продовжує стикатися з нестачею як кваліфікованої, так і некваліфікованої робочої сили. Аналітики зазначають, що ця проблема ще більше ускладнюється непослідовними та "часто підбурливими повідомленнями Кремля про росіян, які втекли з країни через війну, і проти трудових мігрантів усередині Росії".

"Російська економіка, ймовірно, продовжуватиме боротися з бажаннями, які конкуруються Кремлем, зміцнити виробництво сили та промисловий потенціал Росії, одночасно позбавляючи прав ключових груп працівників, що, ймовірно, призведе до подальших занепокоєнь щодо російського економічного виробництва та потенційних соціальних невдоволень", - вважають в ISW.

Нагадаємо, раніше британська розвідка інформувала, що в Росії економіка перебуває під загрозою "перегрівання" через війну.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Росії великі економічні проблеми: ISW - про наслідки війни Путіна 5.00 5 1
Політика / Росія
06.12.2023 396
Еще материалы раздела «Росія»