НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Світ
06.12.2023 378

Стаття WP про проблеми контрнаступу та слова Столтенберга про "погані новини": експерт назвав цілі заяв

Зокрема, генсек НАТО малює країнам-членам песимістичний сценарій, аби вони посилили допомогу для України.

b36b30fcc7ae785aa8e1884169c9572f_06.12.23

Публікація у The Washington Post статті про проблеми контрнаступу ЗСУ та паралельні заяви генсека НАТО Єнса Столтенберга про можливі "погані новини" з України – цілком нормальний процес. Пише ТСН. 

Таку оцінку дав політолог Ігор Рейтерович, повідомляє "24 канал".

Заява Столтенберга про "погані новини" з України

Рейтерович прокоментував нещодавнє інтерв'ю Столтенберга, в якому той наголошував на необхідності підтримки України, але й сказав, що "ми також повинні бути готові до поганих новин". На думку експерта, під "поганими новинами" генсек НАТО мав на увазі можливе затягування бойових дій. Заява Столтенберга була спрямована на країни-члени Альянсу та ЄС, аби вони посилити військову допомогу для України.

"В цьому контексті Столтенберг намагався використати тезу для певної активізації внутрішньонатовських процесів. Це був механізм тиску на деякі держави, які досі живуть в абстракції, ніби не знають, що відбувається та наскільки Україні потрібна допомога. Він малює їм песимістичний сценарій, а також протягує тезу, що затягування війни або розвиток її не в той бік спричинить негативні наслідки як для НАТО, так і для ЄС", – пояснив політолог. Стаття WP з оцінками контрнаступу ЗСУ

Рейтерович також прокоментував статтю The Washington Post, у якій видання розглядало проблеми літнього українського контрнаступу. Експерт пояснив, що підходить кінець року – і треба давати відповіді на деякі запитання. Саме через такі матеріали частина західних урядів, які підтримують Україну, хочуть дещо виправдати себе. Водночас це також є процесом розв'язання проблем.

"Такі матеріали – це намагання знайти відповіді на запитання, розв'язати проблеми. Можливо, десь частково і децентралізувати провину. Політичний аспект тут присутній. Але не забуваймо, що Захід живе не у стані війни. Там цілком можуть на рівні журналістської спільноти писати матеріали, хайпувати, набирати перегляди. Це теж відіграє свою роль", – звернув увагу політолог.

Нагадаємо, напередодні WP опублікувало аналіз підготовки до українського контрнаступу. У статті повідомлялося про розбіжності між стратегією України та баченням США й Заходу. Останні схилялися до точкового контрнаступу, зокрема щоб відрізати РФ від Криму. А головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний наполягав на операціях по всій лінії фронту.

Оценка материала:

5.00 / 2
Стаття WP про проблеми контрнаступу та слова Столтенберга про "погані новини": експерт назвав цілі заяв 5.00 5 2
Політика / Світ
06.12.2023 378
Еще материалы раздела «Світ»