НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Україна
06.12.2023 374

Що для України буде справжньою перемогою у війні: пояснив політичний експерт

Якщо територія нашої держави опиниться без українців, та, вочевидь, її нікому буде відбудовувати.

a7443fe266ad5d78499bb20404e89ecc_06.12.23

Перемогою України у війні, яку розв’язала РФ, буде збереження держави на політичній мапі світу та збереження нашого народу в українській державі. Пише ТСН. 

Про це повідомив політичний експерт та журналіст Віталій Портников.

За його словами, повернення до кордонів 1991 року - це буде не перемога, а торжество справедливості, відновлення міжнародного права, яке існувало до 2014 року.

“Але політика - така штука, в якій торжества справедливості можна очікувати десятиріччями. Наші балтійські друзі очікували відновлення своєї незалежності 50 років - з 1940 по 1991. Кіпр очікує воз'єднання з 1974 року. Грузія роз'єднана з початку 90-х, як і Республіка Молдова. Перемогою для української держави буде те, що українська держава взагалі збережеться на політичній мапі світу. Це перемога номер один. Величезною перемогою буде збереження українського народу в українській державі. Якщо всі українці загинуть, щоб українська держава існувала - невідомо буде, для кого вона. Для переселенців з інших земель?  Тому збереження нації - це задача номер один”, - наголосив Віталій Портников.

Він також додав, що якщо територія нашої держави опиниться без українців, та, вочевидь, її нікому буде відбудовувати - тоді можна вважати, що Україну втратили.

“Якщо Володимир Путін шляхом війни на виснаження перетворить Україну на демографічного карлика, а ця ситуація вже на порозі... Ми зараз говоримо, що величезний успіх буде, якщо половина людей, що виїхали, повернеться, якщо тут буде жити 25-30 мільйонів. Я одразу кажу - це оптимістичний прогноз. 20-мільйонна Україна в результаті багаторічної війни буде вже величезним подарунком українському народу”, - додав журналіст.

Оценка материала:

5.00 / 2
Що для України буде справжньою перемогою у війні: пояснив політичний експерт 5.00 5 2
Політика / Україна
06.12.2023 374
Еще материалы раздела «Україна»