<
НОВИНИ ДНЯ: Не лише Донбас: Павлюк назвав регіон, який є ціллю Кремля  Багато дощів з грозами. Синоптики дали прогноз на 6 травня в Україні  "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травнявсі новини дня
Політика
Україна
07.12.2023 567

Окопна війна не підходить Україні: генерал Маломуж пояснив причину

Микола Маломуж зауважив, що ЗСУ переходять до стратегічної оборони.

1a5ced694674fa7d69ce34176111af69_07.12.23

Із погіршенням погодних умов Сили оборони України переходять до стратегічної оборони на деяких напрямках. Однак далеко не всіх влаштовує такий стан речей. Пише ТСН. 

Генерал армії, екскерівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж вважає, що тримання оборони становить лише одну зі складових воєнних дій. Втім існують й інші перспективи, адже просування Сил оборони таки триває. Про це він сказав у коментарі "24 каналу".

"Формат окопної і навіть окопної активної оборони принципово не підходить Україні", – переконаний Маломуж.

Так, українські бійці активно знищують окупантів і їхню техніку, що становить серйозне військове досягнення.

Це також відзначив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. За його словами, успіхи на фронті можна виміряти не лише квадратними кілометрами, а й завданими втратами.

Україна має розвивати свій воєнний потенціал

Важливо не покладатись повністю на партнерів і розвивати власний оборонно-промисловий комплекс.

"Нам потрібно працювати в тандемі, щоб ми мали повний комплект озброєння, техніки та особливо боєприпасів. Тоді активні наступальні операції будуть реальними", – наголосив Маломуж.

Крім розвитку ОПК, важливі також правильне стратегічне планування й підтримка західних країн. Усе це разом гарантує перемогу України.

Нагадаємо, російські окупанти використовують погану погоду для посилення наступу на позиціях українських військових на Лиманському напрямку.

Оценка материала:

5.00 / 2
Окопна війна не підходить Україні: генерал Маломуж пояснив причину 5.00 5 2
Політика / Україна
07.12.2023 567
Еще материалы раздела «Україна»