<
НОВИНИ ДНЯ: Великдень-2024. Які будуть обмеження і чи скасують комендантську годину  Чи встигнуть до зими відновити енергетику України: що кажуть експерт та Міненерго  Чи справді Україна готується до перемовин з РФ у червні: в РНБО відповіли  Погода в Україні на 30 квітня: що прогнозують синоптики  Росіянин зарізав двох українських військових у Німеччині: все, що відомо про трагедію  Чому на Великдень заведено фарбувати яйця, а потім битися крашанками  В Україну прийшов антициклон: якої погоди варто очікувати 30 квітнявсі новини дня
Політика
Світ
07.12.2023 573

Байден відверто зізнався, що змусило його балотуватись на другий термін

Байден, як чинний президент, є ймовірним кандидатом від Демократичної партії.

a32802afc9827ba24a5e0fc7f76c6049_07.12.23

Президент США Джо Байден заявив, що частина його мотивації балотуватися на другий термін наступного року полягає в тому, щоб запобігти поверненню Дональда Трампа.

Про це інформує BBC. Пише ТСН. 

“Ми не можемо дозволити йому перемогти”, — сказав Байден журналістам.

В ефірі Fox News Трамп не виключив зловживання владою, якщо він повернеться до Білого дому. Республіканець також сказав, що вважає Байдена занадто старим для такого політичного реваншу.

Жоден з кандидатів ще не є офіційним номінантом від своєї партії. Трамп є лідером республіканських перегонів, навіть незважаючи на те, що проти нього порушено чотири кримінальні справи. Байден, як чинний президент, є ймовірним кандидатом від Демократичної партії.

Поточні опитування громадської думки вказують на гіпотетично напружену боротьбу між ними в міру розгортання кампанії за Білий дім у 2024 році.

Виступаючи перед журналістами не на камеру на заході зі збору коштів на передвиборчу кампанію поблизу Бостона, Байден сказав: “Якби Трамп не балотувався, я не впевнений, що балотувався б я. Але ми не можемо дозволити йому перемогти”.

Ці слова президента були розцінені як перший випадок, коли він пов'язав свої прагнення на другий термін безпосередньо з протидією спробі Трампа повернутися на посаду.

Пізніше у вівторок, 5 грудня, Трамп з'явився на телевізійній програмі Fox News у Девенпорті, штат Айова. Ведучий Шон Хенніті запитав: “Ви обіцяєте Америці сьогодні, що ніколи не будете зловживати владою, щоб помститися комусь?”.

“За винятком першого дня, — відповів Трамп. — Я хочу закрити кордон і хочу бурити, бурити, бурити”.

Раніше в інтерв'ю Хенніті запитав колишнього президента, чи не планує він “якимось чином”, у разі переобрання президентом, зловживати владою, порушувати закон, щоб використовувати уряд для переслідування людей”.

“Ви маєте на увазі те, що вони використовують прямо зараз?”, — відповів Трамп. Він також сказав, що не думає, що Байден “фізично витримає” майбутню виснажливу кампанію.

Психічний стан його суперника, за його словами, “можливо, настільки ж поганий або навіть гірший”, ніж його фізичний стан.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський прокоментував можливу перемогу Трампа на виборах президента США.

Оценка материала:

5.00 / 3
Байден відверто зізнався, що змусило його балотуватись на другий термін 5.00 5 3
Політика / Світ
07.12.2023 573
Еще материалы раздела «Світ»