<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Вступ до військових закладів освіти у 2024 році: умови та терміни  "Швидка" глазур на паску від Ектора з "МастерШеф". Готується усього з двох інгредієнтів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних сил  Прогноз погоди у травні: синоптикиня розповіла, чого очікувати українцямвсі новини дня
Політика
Європа
07.12.2023 1305

Путін обіцяє "захистити" російськомовних у Латвії: в Ризі відреагували

Президент Латвії наголосив, що знати державну мову – це законні вимоги і основа для існування країни.

5d81515e5371587a0fa010d0efe91f93_07.12.23

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс назвав погрози Путіна про нібито "утиски російськомовних" "політикою залякування", яка спрямована на розкол Заходу, щоб зменшити підтримку України. Пише ТСН. 

Про це Рінкевичс сказав в інтерв'ю "Neatkarīgā".

Це навіть не була пряма загроза, це була радше спроба розворушити й запросити до якихось антидержавних дій тих, хто досі відчуває свою приналежність до "руского міра" і хто вважає, що досі живе в Російській імперії.

Він спростував заяви очільника Кремля про начебто "дискримінацію" російськомовних. Однак президент Латвії наголосив, що знати державну мову – це законні вимоги і основа для існування країни.

"Ми всі добре знаємо, що росіяни, які проживають у Латвії, не дискримінуються, але є цілком законні вимоги – знати національну мову, а це основа кожної країни. Ми бачимо, що в Росії з тими, хто має іншу думку, або з тими, хто не вміє спілкуватися російською – немає демократичних дискусій.  З цієї точки зору – це частина стратегічного наративу, де домінують спроби залякати", – наголосив Рінкевич.

На думку президента, такі висловлювання Путіна спрямовані на "намагання розколоти не лише наше суспільство, а й західне, щоб зменшити підтримку України різними способами – і в практичному, і в політичному, і в моральному аспектах".

Нагадаємо, 4 грудня Путін звинуватив Латвію в утисках російськомовних через політику державної мови.

Оценка материала:

5.00 / 4
Путін обіцяє "захистити" російськомовних у Латвії: в Ризі відреагували 5.00 5 4
Політика / Європа
07.12.2023 1305
Еще материалы раздела «Європа»