<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Стосується Росії. У НАТО назвали Китаю умову для гарних відносин із Заходом  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі СШАвсі новини дня
Політика
Україна
07.12.2023 310

Трамп обіцяє не бути диктатором у разі перемоги на виборах: "але не в перший день"

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп обіцяє не бути диктатором у разі переобрання на посаду голови Білого дому. Втім, є виняток.

1_47fd7d9ea820fcedebb2cb660d48f077_650x410_07.12.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Під час телевізійного заходу Fox News в Айові, Трамп пообіцяв не бути диктатором у разі переобрання на посаду президента, окрім "першого дня", який він використає для того, щоб закрити південний кордон з Мексикою й розширити буріння нафтових свердловин.

Як пише видання, Трамп, який прагне другого терміну в Білому дому, часто також обіцяє "відплату" політичним опонентам. Цільовими групами є чинний президент США Джо Байден, прокурори, які звинувачували його в злочинах, а також Міністерство юстиції.

Після завершення заходу, керівник виборчої кампанії Байдена Джулі Чавес Родрігес заявила: "Дональд Трамп говорив нам, що саме він буде робити, якщо його переоберуть, і сьогодні ввечері він сказав, що стане диктатором у перший же день. Американці повинні йому вірити".

Вибори в США й президентство Дональда Трампа

Дональд Трамп обіймав посаду президента США з 2017 по 2021 рік. Під час останніх виборів він відмовився визнати поразку, після чого поширював неправдиві заяви про вкрадену перемогу. Це, зі свого боку, підживлювало повстання його прихильник в Капітолії США 6 січня 2021 року.

Чинний голова Білого дому Джо Байден неодноразово попереджав про те, що Дональд Трамп є загрозою для демократії й другий термін республіканця може відкрити безпрецедентну і небезпечну епоху американської автократії.

"Колишній представник США Ліз Чейні, республіканка, яка є відвертим критиком Трампа і була співголовою комісії Конгресу з розслідування нападу на Капітолій, заявила в інтерв'ю для ЗМІ, присвяченому виходу мемуарів цього тижня, що диктатура Трампа є "дуже реальною загрозою", якщо він переможе на переобрання", - пише Reuters.

Оценка материала:

5.00 / 2
Трамп обіцяє не бути диктатором у разі перемоги на виборах: "але не в перший день" 5.00 5 2
Політика / Україна
07.12.2023 310
Еще материалы раздела «Україна»