<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Вступ до військових закладів освіти у 2024 році: умови та терміни  "Швидка" глазур на паску від Ектора з "МастерШеф". Готується усього з двох інгредієнтів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних сил  Прогноз погоди у травні: синоптикиня розповіла, чого очікувати українцямвсі новини дня
Політика
Україна
07.12.2023 623

Поцілив в офіцера окупантів: снайпер СБУ, який побив світовий рекорд, потрапив на обкладинку WSJ

WSJ розкрив деталі рекордного пострілу снайпера СБУ на Херсонщині.

f46e5f032dfae1cd89fb61635e0126f8_07.12.23

Снайпер СБУ встановив світовий рекорд – ліквідував російського окупанта з дистанції в 3,8 кілометра. Пише ТСН. 

 

Детальніше про вправного стрільця розповіло видання The Wall Street Journal.

Як відбувся постріл

Зазначаєтсья, що 58-річний колишній бізнесмен та стрілець-спорстсмен, а нині снайпер підрозділу контррозвідки СБУ В’ячеслав Ковальський здійснив свій найкащий постріл незадовго до світанку 18 листопада.

Снайпер та його коригувальник зайняли позицію у Херсонській області і спостерігали, як на протилежному березі Дніпра окупанти рубають дрова. Їх назвали низькопріоритетними цілями.

Але невдовзі зʼявилась нова група з п'яти військових. Снайпер помітив, що один з них проводив інструктаж. Так Ковальський зрозумів, що це був офіцер.

Снайпер з напарником вирахували багато елементів, серед яких швидкість вітру, відстань та інші. Перший постріл був хибним. Вони неправильно вирахували швидкість вітру.

"Ти маєш стріляти негайно, бо вітер постійно змінюється", – сказав напарник снайперові.

На кадрах, знятих бійцями, можна побачити, що кулі знадобилося приблизно дев'ять секунд, щоб досягти своєї цілі на відстані у 3800 м. Загалом снайпер годинами сидів нерухомо у холодну погоду, перш ніж отримав команду вистрілити.

За словами Ковальського, куля влучила росіянинові в область грудей або живота. Він упевнений, що солдат загинув. Снайпер і його помічник кажуть, що не шкодують про вбивство окупантів на фронті, адже це – наші вороги.

Раніше український снайпер з позивним "Дід", заступник командира тактичного підрозділу особливого призначення "Грім" оцінив навчання українських військових за кордоном.

Оценка материала:

5.00 / 2
Поцілив в офіцера окупантів: снайпер СБУ, який побив світовий рекорд, потрапив на обкладинку WSJ 5.00 5 2
Політика / Україна
07.12.2023 623
Еще материалы раздела «Україна»