<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Світ
07.12.2023 498

Приєднання України до Союзної держави та окупація Молдови: Портников про план Путіна

Віталій Портников розповів про плани диктатора після вторгнення до України 2022 року.

89d54a853a64c996be638d7090e599dd_07.12.23

Політичний експерт та журналіст Віталій Портников зазначив, те, що окупаційна армія Росії та Володимир Путін вважали, що українці буквально зустрінуть їх "квітами", не вкладалося в прогнози жодної розвідувальної служби світу. План, який виношував президент-диктатор Росії, – провалився. Пише ТСН. 

Про це Портников розповів на своєму Youtube-каналі.

"Який був цей план? Повна окупація Донецької і Луганської областей України зі знищенням там найбільш боєздатної частини української армії. Просування на сході і півдні, до Одеси з тим, щоб увійти на територію так званої "Придністровської Молдавської Республіки", а потім доокупувати Молдову до румунських кордонів", - пояснив він.

Політичний експерт також зауважив, що Путін планував зайти до Києва, змінити там уряд, повернути в крісло президента-втікача Віктора Януковича, а в крісло спікера Верховної Ради – очевидно, Віктора Медведчука з подальшим переданням йому всієї влади в Україні.

"І потім, як це й було сказано в зверненні Володимира Путіна до росіян в ніч від 23 на 24 лютого минулого року – "питання про самовизначення народів України". Тобто проведення в регіонах півдня і сходу України референдумів про проголошення їхньої незалежності з подальшим приєднанням до РФ", - пояснює журналіст.

В Кремлі також хотіли, на території, яку вони "вирішили залишити Україні" після окупації –  ухвалити рішення про приєднання України до Союзної держави Росії і Білорусі. Можливо також з приєднанням до цієї держави і Республіки Молдова. З подальшим створенням наднаціональних органів і обранням Володимира Путіна президентом цієї нової Союзної держави.

"З подальшим приєднанням до цієї держави всіх радянських республік, що залишились – до 2036 року, може до 2030-го. Простий план, який зруйнувався військово", - резюмував Портников.

Нагадаємо, історик та професор Українського католицького університету Ярослав Грицак розповів, що Путін збирався розділити Україну на три частини. Західну частину диктатор планував віддати Польщі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Приєднання України до Союзної держави та окупація Молдови: Портников про план Путіна 5.00 5 2
Політика / Світ
07.12.2023 498
Еще материалы раздела «Світ»