<
НОВИНИ ДНЯ: Росія готується до появи F-16 в Україні: експерт розповів, що на це вказує  На вихідні прогнозують 30-градусну спеку  Погода буде мінливою. Синоптики дали прогноз на вихідні в Україні  Спека до +27: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 21 червня  Спека спаде: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Сонце пектиме з-за хмар: якою буде погода в Україні на 21 червня  "Дві зими з відключеннями": експерт негативно оцінив стан української енергосистемивсі новини дня
Політика
Європа
07.12.2023 348

Підтримка України стала дратівливим фактором для деяких політиків, - президент Чехії

Підтримка України стала для деяких політиків дратівливим фактором, проте Чехія й надалі допомагатиме Києву.

Про це заявив президент Чехії Петр Павел, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Novinky.cz.

"Підтримка України стала дратівливим фактором для деяких політиків і громадян, але Росії та її владним амбіціям не можна відступати", - сказав президент.

За словами Павела, йдеться і про безпеку Чехії, оскільки є обгрунтовані побоювання, що Росія не буде поважати міжнародне право і намагатиметься дедалі ширше впливати на події поза межами своїх кордонів.

"Якщо ми не хочемо підкорятися, у нас немає іншого вибору, окрім як підтримати Україну", - нагадав Павел.

Він також додав, що у Росії не повинно виникнути відчуття, що вона досягне своїх цілей за допомогою будь-якої агресії.

Прем'єр-міністр Петр Фіала додав, що, підтримуючи Україну, Чехія підтримує і власну безпеку, щоб у майбутньому не сталося того, що Росія опиниться по сусідству зі Словаччиною і збільшить свої імперські апетити.

На зустрічі вищі конституційні чиновники Чехії погодилися з усіх ключових питань та інтересів Чеської Республіки, які міністр закордонних справ Ян Ліпавський назвав безпекою та процвітанням для країни.

Оценка материала:

5.00 / 1
Підтримка України стала дратівливим фактором для деяких політиків, - президент Чехії 5.00 5 1
Політика / Європа
07.12.2023 348
Еще материалы раздела «Європа»