<
НОВИНИ ДНЯ: Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних сил  Прогноз погоди у травні: синоптикиня розповіла, чого очікувати українцям  Великдень-2024. Які будуть обмеження і чи скасують комендантську годину  Чи встигнуть до зими відновити енергетику України: що кажуть експерт та Міненерго  Чи справді Україна готується до перемовин з РФ у червні: в РНБО відповіли  Погода в Україні на 30 квітня: що прогнозують синоптикивсі новини дня
Політика
Україна
08.12.2023 5429

Київ – чи не найбільш "недомобілізоване" місто країни – екскомандир "Айдару"

За словами Дикого, столиця має припинити бути "оазою" для ухилянтів.

7253cf2b9de355d703974c5f598682fc_08.12.23

У Києві мобілізація проводиться не так інтенсивно, як в інших містах України. Столиця має припинити бути умовною "оазою", в іншому разі війна "покотиться" в інший бік. Пише ТСН. 

Таку думку екскомандир роти батальйону "Айдар", військовий аналітик Євген Дикий висловив у ефірі каналу "Новини Live".

"Мені видається, що Київ – чи не найбільш недомобілізоване місто країни. І мені здається, що тут дуже якраз влада побоюється сильної мобілізації в Києві. Бо, бачте, мобілізація – це завжди непопулярна річ. Ну вибачте мені, але війна – це непопулярна річ. Так, жорсткі заходи завжди знищують рейтинги, але якщо сюди прийдуть орки, то поняття рейтингів втратить будь-який сенс", – зазначив Дикий.

Він наголосив на необхідності робити непопулярні речі, "і Київ у цьому сенсі має перестати бути такою собі умовно оазою".

"Я просто ходжу по вулицях Києва і бачу цю недомобілізацію у вигляді величезної кількості молодих чоловіків явно призовного віку в хорошій спортивній формі. Деякі з "качалок" ідуть. Вибачте, але тим часом 50-річні мужики з дуже поганим здоров’ям рештки свого здоров’я добивають десь там в окопах", – звернув увагу екскомандир "Айдару".

Він переконаний, що "якщо ми це не переломимо, то війна покотиться в інший бік".

До слова, мер Києва Віталій Кличко анонсував, що жителі столиці, які будуть мобілізовані від 1 грудня, отримають заохочення у розмірі 30 тис. грн. Гроші на це має виділити Київрада.

Оценка материала:

4.00 / 8
Київ – чи не найбільш "недомобілізоване" місто країни – екскомандир "Айдару" 4.00 5 8
Політика / Україна
08.12.2023 5429
Еще материалы раздела «Україна»