<
НОВИНИ ДНЯ: Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної стравивсі новини дня
Політика
Україна
08.12.2023 326

Охорона поліцією, металодетектори та інше: в уряді планують нововведення у школах та вишах

Наступного року в уряді передбачають на укриття 2,5 млрд грн.

7b8246131e5d48046328e82d86099c29_08.12.23

Станом на листопада укриттями забезпечено майже 80% закладів освіти. В уряді планують покращувати умови в спорудах цивільного захисту. Пише ТСН. 

Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання в Кабміні.

За його словами, цьогоріч уряд виділив загалом 1,5 млрд грн субвенції на укриття. Наступного року передбачають на укриття 2,5 млрд грн.

"Маємо максимально забезпечити комфортні та безпечні умови для навчання дітей. Насамперед у прифронтових областях, аби якнайбільше учнів могли навчатися очно", - наголосив він.

Також під час наради обговорили організацію безпечного середовища в освітніх закладах. В уряді планують в навчальних закладах додати охорону поліцією, тривожну сигналізацію, металодетектори тощо.

"Цього року затвердили відповідну Концепцію безпеки закладів освіти. Заслухали інформацію МОН та ДСНС про роботу в цьому напрямку. Доручив МОН, Мінінфраструктури, Мінфіну спільно з ОВА забезпечити реалізацію проєктів будівництва й реконструкції укриттів у закладах освіти за рахунок відповідної субвенції з держбюджету. А також МОН, МВС, інші центральні органі виконавчої влади та ОВА мають забезпечити подальше виконання заходів, передбачених Концепцією безпеки закладів освіти", - підкреслив Шмигаль.

Нагадаємо, в Україні почали будівництво підземних шкіл. Який вони мають вигляд та чи витримають ракетний удар - читайте ТУТ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Охорона поліцією, металодетектори та інше: в уряді планують нововведення у школах та вишах 5.00 5 2
Політика / Україна
08.12.2023 326
Еще материалы раздела «Україна»