<
НОВИНИ ДНЯ: Чи знизять в Україні мобілізаційний вік до 21 року: у Зеленського відповіли  Мобілізація по-новому: хто має оновити дані про авто в ТЦК і кому загрожує штраф до 60 тисяч  Спека та дощі в двох регіонах. Синоптики дали прогноз на 28 червня  Статус бронювання від мобілізації: в Міноборони зробили "неможливе можливим" в застосунку "Резерв+"  Завершення війни в Україні в пріоритеті. У Трампа назвали цілі у разі перемоги на виборах  Місцями дощі та навіть грози: прогноз погоди в Україні на 27 червня  Чотири області накриють дощі: синоптики уточнили прогноз на четвер в Українівсі новини дня
Політика
Україна
08.12.2023 481

Електронні повістки: наскільки реальним є цей метод мобілізації для майбутніх призовників

У Верховній Раді прокоментували ідею з врученням повісток через електронну скриньку.

e279dc5d4f427f63b86f61ef1da40d77_08.12.23

Метод вручення повісток електронним листом буде цілком неробочим. Пише ТСН. 

Про це заявила членкиня комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Соломія Бобровська в ефірі телемарафону.

"Для мене було здивуванням, коли я почула про електронний лист. Знаєте, ми пів року говорили про "Дію" і повістки в "Дії", але це неможлива історія. Я думаю, що для багатьох це зрозуміло, тому що цей застосунок викинеться з телефону зі швидкістю світла. Електронні листи – кому вони будуть надсилатися, на яку пошту, на які скриньки, робочі–неробочі... Ця історія не буде працювати. Принаймні я в чернетці (законопроєкту – ред.) цього не бачила", – сказала Бобровська.

Інша ж ситуація з рекомендованим листом, адже є поштова скринька, і якщо людина має місце реєстрації, лист туди дійде.

"З електронними скриньками для мене це було щось нове. Я не вбачаю, що це може бути дієва робоча історія, і таким чином точно чоловіків не знайдеш і не доправиш до ТЦК... Це не зобов’язувальна історія. У нас у законодавстві також треба вказати, що таке "електронна скринька" і як нею користуватися. І, в принципі, чи це є механізмом доправлення людині офіційного повідомлення. Тобто ця історія, як на мене, буде тотально неробоча", – переконана Соломія Бобровська.

Нагадаємо, Верховна Рада готує законопроєкт про зміни щодо проведення мобілізації в Україні. Документ передбачає нові норми вручення повісток, норми щодо відстрочки від служби та прав військовозобовʼязаних. Все, що відомо про законопроєкт про зміни до мобілізації – читайте на ТСН.ua.

Оценка материала:

5.00 / 2
Електронні повістки: наскільки реальним є цей метод мобілізації для майбутніх призовників 5.00 5 2
Політика / Україна
08.12.2023 481
Еще материалы раздела «Україна»